Як швидко завалиться Копачівський будинок культури?..

04 Січня 2016, 19:20
3363

Облуплені стіни, дірява стеля, грибок, забиті вікна — все це зовнішня і внутрішня «краса» Копачівського будинку культури.

Він не бачив ремонту вже понад десяток років, хоча саме приміщення не таке вже й старе – його здали в експлуатацію в 1983 році. З розвалом Радянського Союзу через брак коштів на її утримання будівля стала занепадати. У величезному залі на 400 місць на першому поверсі, де колись показували кіно, нині демонструють павутину.

Величезне приміщення сільського клубу наразі дуже потрібне громаді, тому і почали робити спроби, щоб його бодай якось реанімувати.  Частину приміщення відремонтували,  власне, там і проводяться тепер масові заходи та дискотека. Однак значна площа потребує капітального ремонту. Якщо цього вчасно не зробити, величезне приміщення занедбаного будинку культури може просто завалитися.

На другому поверсі розташована сільська бібліотека, яку, незважаючи на непривабливий зовнішній вигляд, все-таки відвідують місцеві мешканці.

— На ремонт будинку культури потрібно чималі кошті, які в кілька разів перевищують весь річний бюджет села. Щоб повністю відремонтувати сільський клуб потрібно понад мільйон гривень, тоді як в сільському бюджеті на його реконструкцію передбачено лише 60 тисяч, — розповідає кореспонденту Район.Рожище копачівський сільський голова Олександр Совтис.

Сума не мала, і поки що важко сказати, чи допоможуть відновити будинок культури районна та обласна влада. Ще перед парламентськими та місцевими виборами кандидати в депутати запевняли, що допоможуть відновити сільський клуб. А віз і нині там...

— Самотужки вирішити це питання нам навряд чи вдасться, навіть якщо і посприяє районна та обласна рада, бо сума надто велика. Хочу спробувати залучити до ремонту будинку культури спонсорів. Якраз працюємо над цим питанням, — додав Копачівський сільський голова.

Тетяна УРБАН


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024