Рожищан просять допомогти юнаку подолати страшну хворобу

21 Жовтня 2017, 19:25
5728

Небайдужих рожищан просять допомогти зібрати 300 тисяч гривень на лікування сколіозу IV ступеня у 18-річного хлопця.

З проханням про допомогу до редакції Район.Луцьк звернулася мама юнака, Лілія Дорофеєва.

Жінка крізь сльози розповіла, що проблеми з хребтом у її сина, Владислава Гайдая, почалися ще в дитинстві. Влада оглядали місцеві медики у дитячій лікарні, але визначити причину хвороби так і не змогли.

«Вони поставили знак питання. Не змогли сказати навіть, чи це вроджене, чи він таким став», – розповіла Лілія.

Відтоді родина не втрачала надію: і лікувалися різними методами, і їздили на обстеження. Використовували навіть спеціальний корсет, який взяли в «Ескулабі», але вже було надто пізно.

Після огляду 22 вересня цього року в київському Міжнародному центрі нейрохірургії Владиславу поставили діагноз «Ідіопатичний грудно-поперековий S-подібний прогресуючий сколіоз IV ступеня з порушенням статики та динаміки хребта».

 

Діагноз Влада – це найважча деформація, при якій відбувається відхилення хребта від осі більш ніж на 40°. При сколіозі деформується не тільки хребет, але і грудна клітка. Наслідки – здавлювання нервових корінців і судин через деформацію хребта. Допомогти тут зможе тільки хірургічне втручання.

Київські медики призначили Владу планове хірургічне втручання у два етапи. Перший – скелетний витяг на 1 місяць, пізніше – інструментація сколіозу системою Medtronic. Як розповіла мама, операція передбачає вживлення імплантів у хребет з подальшим його вирівнюванням.

Операцію погодилася зробити Стрийська центральна районна лікарня. За словами Лілії, оперують там кваліфіковані спеціалісти-професори, тому є шанс врятувати дитину.

Проте, лікування обійдеться недешево – у 300 тисяч гривень. Таких величезних грошей у родини, на жаль, немає. До того ж, 8 років тому помер батько хлопця.

Закликаємо усіх, не будьте байдужими до чужої біди і допоможіть Владу! Пам’ятайте, добро завжди повертається добром!

Переказати кошти можна на картку «ПриватБанку» на ім’я Гайдай Владислав Олександрович – 5168 7573 2983 6938.






 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024