Як соколяни День села відзначали

19 Жовтня 2017, 15:09
8668

Для багатьох День села – це ще один привід зібратися разом, згадати і тих, хто народився, і хто зростав у рідному селі, послухати музичні композиції, подивитися виступи досвідчених артистів і своїх же діточок на сцені та порадіти їхнім творчим успіхам.

Тому, зазвичай, на такий день народження села не лише сходяться, а й зїжджаються ті, хто тут народився і виріс..

«Хай не буде переводу Сокільському роду», - під такою назвою у селі Сокіл 15 жовтня відбувся святковий концерт. Того недільного дня, втім, як і завжди, у сільському Будинку культури зібралось багато односельчан та гостей. Не дивлячись на похмуру осінню погоду, в залі було затишно і тепло.

Уже на подвір’ї гостей зустрічав місцевий духовий оркестр під керівництвом Володимира Сасовського. А у холі закладу проводилися спортивні змагання для силачів під пильним наглядом Володимира Саковця.

Завідувачка бібліотекою-філією Галина Ковальчук за допомогою Наталії Морозович і вчительки української мови та літератури Ольги Гаврук підготували виставки про Олександра Богачука та праправнучку Т. Г. Шевченка – Євгенію Голуб-Гончаревич. Також усі гості могли оглянути виставку вишивок Наталії Богачук та виставку картин місцевих художників.

Ведучі Наталія Богачук та Юлія Наюк з приємністю та жартами розпочали концертну програму.   

Свято розпочалося з вітань. Щиро вітали  присутніх та бажали  всім мирного неба над головою,  добра та достатку і впевненості у завтрашньому дні сільський голова Олег Бондарук.

Зі словами вдячності звернулися до спонсорів завідувачка дитячим садочком «Сонечко» Валентина Андріївна Богачук зі своїми маленькими вихованцями, які по-дитячому щиро вітали усіх пісеньками та віршиками.

Приємно, що на святі були присутні та духовно підтримали і привітали односельчан, представники релігійних громад, а саме: настоятель Свято-Успенського чоловічого монастиря ігумен Яків, та прихожани Церкви християн віри Євангельської.

Напевно, найбільше слів вдячності лунало на адресу хлопців які захищали і захищають рідну землю на сході  нашої Батьківщини. На жаль, не всі з них повернулися до рідної домівки.

Ось і соколяни не дочекалися свого героя – Руслана Єлізар’єва. Героя-односельця та усіх полеглих за мир і спокій у рідній державі вшанували хвилиною мовчання. А усім учасникам АТО вручили сувеніри та грошові дарунки.

Патріотизму і оптимізму, сили та надії на швидке здолання російського агресора  усім присутнім додав гість свята - поет Олексій Будчик, виконавши власні твори, а діти початкових класів нашої школи це підтвердили танцем «Голуби миру»

Та життя продовжується. Особливою увагою, щирими словами привітань та подарунками вшановували ряд жителів села у різних номінаціях. Серед них:  наймолодші та найстарші жителі села, найдосвідченіші зять та невістка, матері-героїні, сім’ї, які святкують «срібні», «золоті» та «діамантові» весілля. Окремою нагородою відзначено сокільську «Взірцеву садибу».

А у номінації «Невтомні жайворонки» подяками та пакуночками подарунків відзначили соколян у галузях – культури, освіти, спорту, сільського господарства, а також вшанували громадських активістів, народних умільців та іменинника дня.

Для усіх аматори та «артисти-сусіди» приберегли музичні вітання. Радо зустрічали глядачі народний аматорський фольклорний колектив «Сокільська родина» (керівник – Олена Романовська), які зуміли надати позитиву та запалу піснями «Вийшло на гуляння все село» та «Їдуть козаченьки».

Почули односельці і гумореску про тяжке «Приймацьке життя» у виконанні Дмитра Окуневича. Про «Волошкове поле» і про те, як «Летять літа», співали депутати сільської ради, корінні жителі села Євгенія Сасовська та Володимир Саковець. Багато позитивних емоцій подарував глядачам жіночий фольклорний колектив «Яворина» з сусіднього села Навіз (керівник - Олена Ковба).  

Колоритні та позитивні жіночки звеселили усіх жартівливими піснями про село та про файну жінку «Гапку». Про те як тече «Ріка життя»  розповів  у пісні Роман Зінчук. А про усі вулиці, а їх у Соколі -14,  та про любов до рідної землі заспівали «Сокільські Веселухи» (керівник – Наталія Богачук).

Дівчата з колективу «Щебетушки» розвеселили усіх діток в залі,  затанцювавши разом з усіма танець «Арам-зам-зам». Саме ці «Щебетушки» звернулися до усіх матерів з піснею «Ой не сваріться, моя мамо» та у танцювальній композиції перетворились на східних красунь. Концертну програму прикрасила  ліричною композицією «Я забуду твої очі» сокільська невістка Тетяна Сасовська.

Святковий концерт пройшов у веселій атмосфері та непомітно закінчився виконанням усіма учасниками заходу та усіма глядачами  гімну Соколя (слова Лідії Редчук).

Увечері до сільського клубу усі спішили на святкову дискотеку.

«Ми, соколяни, щиро вдячні усім гостям свята за святковий настрій, за щирі посмішки та  активну участь, а спонсорам, зокрема і місцевим – за фінансову підтримку.  Дякуємо за наполегливість та відданість директору Будинку культури Світлані Гончаревич та художньому керівнику Олені Романовській. Надіємось, це свято стане гарною традицією для нашого села, яка збиратиме у дружнє коло всі сім’ї та родини», - з вдячністю пишуть мешканці села Сокіл.

3

3

6

5

4

5

3

2

3

2

2

1

2

3

2

1

 

 

 

 

Коментарі
19 Жовтня 2017, 21:59
Молодці, Соколяни! Тримайте марку і надалі! Будьте прикладом для інших! Гуртом і тільки гуртом: школа, клуб, Сільська рада і прості роботящі люди.
19 Жовтня 2017, 23:13
Жиймоно... ))
20 Жовтня 2017, 21:25
ВИ молодці, ведучі супер класні!!!!!!!!!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024