Більшовицькі перевертні винищували цілі села, сім’ї під виглядом воїнів УПА

16 Жовтня 2017, 13:26
40337

14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці, український народ відзначив 75-річчя Української Повстанської Армії, яка народилася на Волині в умовах бездержавності, в полум’ї Другої світової війни і кинула виклик гітлерівській і сталінській імперіям.

А чи все ми знаємо про УПА?

За дуже короткий час УПА сформувалось у півмільйонну військову потугу і стала на прю з окупантами.

15
Класична гравюра Хасевича: повстанець топче радянський і нацистський прапори
Класична гравюра Хасевича: повстанець топче радянський і нацистський прапори

Коли наприкінці 1942 року до Москви дійшла інформація про розгортання на Волині збройного національно-визвольного повстання, в центральному штабі СРСР взялися за розробку окремого плану боротьби проти національно визвольних загонів. Було ухвалено рішення про переведення з початком 1943 року частини більшовицьких партизанських з’єднань з Росії, Білорусі на Волині.

І саме в більшовицьких партизанських загонах починають формуватися спецвідділи під виглядом бойовиків УПА. Таким чином свята справа УПА дискредитувалася кадебістськими спецзагонами, які здійснювали злочини під маскою УПА. Вони винищували цілі села, сім’ї, щоб викликати супротив армії УПА.

Підкупами, агітаціями, ворожі сили формували сексотів, яничарів, внаслідок чого гинули патріоти.

У квітні-червні 1945 року у Волинській, Чернівецькій, Дрогобицькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській областях діяло 156 спецзагонів.

Завдання були такі: знищувати учасників УПА, невинних людей російської національності, вихідців із Східних та Південних областей України. Так сіяли розбрат, дискредитували національно-визвольний рух.

На Волині діяла група диверсантів під командуванням Мєдвєдєва, яка прикривала радянського розвідника-терориста Миколу Кузнєцова. Він, здійснюючи замахи на високопоставлених гітлерівців-посадовців, залишав на місці вбивства списки українських націоналістів (їх по тому гестапо заарештовувало та розстрілювало) або вигукував: «Слава Україні!».

26
«За що борються українські повстанці?» Листівка УПА.
«За що борються українські повстанці?» Листівка УПА.

Будучи захопленим учасниками УПА і намагаючись врятувати своє життя, Микола Кузнєцов видав усі таємниці розвідувально-диверсійної групи на чолі з лейтенантом Крупіковим, що діяла під маскою українських повстанців.

Гурт більшовицьких партизанів марширував Волинню в шапках з тризубами, з націоналістичними піснями, вдаючи рейдову повстанську групу. Інший приклад, Олександр Ярош із загону Мєдведєва, який підпорядковувався управлінню НКВС СРСР, у травні 1943 року отримав завдання влитися в УПА і стати інструктором бойової підготовки Рівненського округу.

На початку 50-х років більшовицькі органи безпеки вдалися ще до однієї провокації, створюючи так звані парашутні загони ОУН. Нібито закинуті з-за кордону парашутисти, які були одягнені в американські однострої, в однострої британської армії та з тризубами на пілотках ,часто у вишитих сорочках, з’являлися і зникали в околицях.

Ці «парашутисти» вештались ночами, нападали на селянські хати, грабували, вели себе нахабно, брутально, шукаючи «сексотів», «радників».

Станом на 1 липня 1945 року ліквідовано 1980 учасників підпілля, захоплено живими 11142, яких піддавали жорстоким мукам. Анатолій Дімаров, видатний український письменник, лауреат Шевченківської премії, уродженець Полтавщини приїхав і працював у редакції газети «Радянська Волинь», в одному і інтерв’ю сказав:

«Я летів на Волинь запеклим сталіністом… Коли повертався з Волині став переконаним свідомим націоналістом. Я був свідком трагічного видовища на базарі у Луцьку. НКВД жорстоко караючи учасників УПА, підводили до ешафоту, вони співали «Ще не вмерла Україна», а коли закидали на шию петлю, вони виголошували «Слава Україні!».

Вільний доступ до архівних документів переконують нас, що злочини проти мирного населення комуно-більшовицька пропаганда переклала на ОУН-УПА, а насправді були вчинені спецслужбами СРСР. Про це слід пам’ятати і знати!

11
Листівка УПА, звернена до червоноармійців
Листівка УПА, звернена до червоноармійців

15
Нинішній День соборності тоді називали Днем державності. Стандартні три воїна упівської пропаганди - княжий дружинник, козак, боєць УПА
Нинішній День соборності тоді називали Днем державності. Стандартні три воїна упівської пропаганди - княжий дружинник, козак, боєць УПА

Росія будувала і будує свою політику за допомогою вістря багнетів і брехні. Цією пропагандистською брехнею вона зомбувала і зомбує громадян України. Тому ще і на сьогоднішній день ця «ракова пухлина» жевріє: неоднозначне сприйняття ролі УПА в боротьбі за незалежність України. Доказом є поява під заміткою «У Рожищі на Волині вшанували пам'ять загиблих Героїв УПА» висловлювань про УПА у зв’язку із ходою до Братської могили 17 вересня 2017 року.


У нормальної людини кров застигає в жилах від прочитаного…

Це духовний вандалізм. Очевидно, це писав нащадок перевертнів, у якого спереду – тризуб, а ззаду – серп і молот.

Хай живе у віках легендарна, непереможна армія УПА! Вічна слава борцям за волю України!

Слава Україні, слава захисникам України! Героям слава!

Роксолана Річинська

Коментарі
16 Жовтня 2017, 16:52
Жесть... Оце так статтєйка<br/>Пропаганда навпаки... Емоційні суб'єктивні <br/>судження, які перемішані з історичними уривками і обрАзами
16 Жовтня 2017, 16:57
А я б назвав пробудженням свідомості, хоча для таких, як ти, слово &quot;свідомість&quot; має інший контекст. ВИдно, що твій мозок затравленний комуняками і досі вміщує отрутні випари!
16 Жовтня 2017, 17:25
Ну от)
16 Жовтня 2017, 19:58
Тож да)))
16 Жовтня 2017, 22:56
Рожищенська червона вата ми вас достанем! Ще ВИСТАЧАЄ колодязів!
16 Жовтня 2017, 23:00
Моїм батькам по 50-53 роки, бабусі 77, ні батьки, ні бабуся мало того що абсолютно нічого не знали про УПА, вони поняття не мали хто такі Гетьмани. Зараз я їм особисто розповідаю про Козаків, Гетьманів Повстанців і їм цікаво. У 77 років моя бабця розуміє що все що відбувалось і відбувається це політика, каже нарешті я розумію хто такі повстанці і хто такі енкаведисти. Каже неодноразово було що до будинку приходили нібито вояки УПА, а потім, після того як вони повечерявши йшли, за хвилин так 5-10 приходили енкаведисти і просто били батька за те, що Він нібито. годував бандерівців. А мама з татом з таким захопленням читають про Козаків, кажуть це ж така історія, це така гордість, а ми про це абсолютно нічого незнаєм. От така то правда була в радянському союзі. Я особисто народилась в НЕЗАЛЕЖНІЙ тому можу судити тільки по свідченнях родичів.
17 Жовтня 2017, 03:30
а скількох вояків другої світової посилали на боротьбу з українськими націоналістами....... і ті вважали за честь, і ордени і медалі отримували за те, що у селах українських коїли.......
18 Жовтня 2017, 00:49
Не йди по стопам бандери,бо дійсно колодязів ще вистачає.....
21 Листопада 2017, 12:08
Можливо хватить бандитів створених спецвідділом канаріса розвідки германії звеличувати в героїзмі. Коли весь світ воював з фашиською чумою ці х...ерої кормились та одівались з фащиських лап та знущались , обдираючи. по ночам вдиваючи навіть нешкодуючи дітей тих в кого тепер просять визнання. Подивіться правді в очі вивчіть історічні матеріали бандит він був є і буде бандитом а не героєм.
23 Квітня 2020, 13:53
Таким громадянам, як ви, я завжди кажу: Дурний вас піп хрестив або рабин обрізав !
23 Квітня 2020, 14:56
Ярославе, ви сі такий патрійотичний фацет. Мабуть служите у війську за контрактом і бороните Україну на Донбасі? Чи ти йолопина з інтернету не вилазиш і на дивані подвиги у вигляді пердіння твориш?
23 Квітня 2020, 15:22
Когда я училась в 8 классе, также от школьной программы получила негативное отношение к бандеровцам, прихожу домой рассказываю родителям , то о чем нам рассказали на уроке истории в школе, отец встал и говорит мне, никогда, слышишь меня, никогда никому так не рассказывай, ты не знаешь всей правды! После развала Союза, он нам детям рассказал следующее! Шел о от Сталинграда, освобождал Сталино (Донецк), сам он уроженец Черкасской области, его в числе лучших бойцов оставили в отделе борьбы с бандитизмом т.к. шли эшелоны из Сибири с зеками поднимать затопленные шахты в Донбассе! Вскоре, их группу отправили в ЗУ, когда предложили переодеться в форму УПА он и еще два человека отказались это делать! Их отправили назад в Сталино, взяли подписку о неразглашении, думаю за ним было в те годы особое наблюдении т.к. отец стал унылым, постоянно грустил и молчал! Хорошо, что не расстреляли а могли! Похоронили отца на кладбище под Донецким аэропортом, кладбище снесли российские наемники увешанные георгиевскими ленточками, обстреливая аэропорт! За кладбищем ухаживали монашки МП которых наемники изнасиловали и убили! Гудел весь город Донецк! Как были ордынские мокши с зверинным оскалом, такими и остались!
24 Квітня 2020, 19:46
22 червна 1941 р. кількадесят мільйонів енкаведистів напали на СРСР. Переодягнені у форму вермахту та СС, вони нищили населені пункти, вбивали українців щоб дискредитувати європу в цілому та нацистську Німеччину зокрема.
24 Квітня 2020, 23:04
Ну ви Богдан і кмітливий!-тільки напевно забули ще один факт додати+переодягалися в форму вояків УПА та робили вигляд що співпрацюють с еСеСовцями..при цьому нещадно вбиваючи свої же земляків-украінців від немовлят до стариків .<br/> Тільки для створення кращого обманливого враження кровожерливості героїв=бандеровців,вони робили це злодіяння НАСПРАВДІ..<br/><br/>Ми ж ,свідомі украінці, все це прекрасно розміемо і не піддамося на провокаційні факти ЕНКавведистів та ФСБешників.<br/>НЕ вийде!
25 Квітня 2020, 00:39
Радянська влада і Сталін були надзвичайно жорстокими, вони навіть Адольфа Гітлера довели до самогубства.
25 Квітня 2020, 01:02
Ух, як зашевелись окремі коментатори. Неподобається правда нащадкам зрадників, поліцаїв, мародерів, лісових хероїв, всіх тих, що фашистам дупу цілували.
06 Травня 2020, 02:16
То нічого, що УПА воювало й проти німців також? https://uk.wikipedia.org/wiki/Українська_повстанська_армія - &amp;quot; І після звільнення Бандера категорично не пішов на співпрацю і відмовився зробити ОУН і УПА союзниками Рейху у війні проти СРСР...&amp;quot; й далі по тексту. <br/>Чи вони ще й свій народ перебити вирішили, воюючи на два фронти, ? Щоб веселіше воювалось без додаткової підтримки , без потенційних новобранців й т д?<br/>А то що НКВДшникам, як і їм теперішнім нащадкам вигідні подібні міфи про здобних бендерофцев , то чіста совпадєніє . ( https://uk.wikipedia.org/wiki/Українська_повстанська_армія#Злочини_спецгруп_НКВС_під_маркою_УПА_проти_мирного_населення )<br/>Ну й звичайно Нюрнберзький трибунал, який &amp;quot;абсолютно випадково&amp;quot; їх не засудив http://www.ww2.memory.gov.ua/mif-42-nyurnberzkyj-trybunal-zasudyv-ukrayinskyh-natsionalistiv/
01 Червня 2020, 01:15
АРМІЯ УПА ВОЇВАЛА ЗА СВОЮ ЗЕМЛЮ І НАРОД!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024