«Ті, що бачили війну»: у Рожищі відкрили фотовиставку

14 Жовтня 2017, 18:30
7133

Світлини воїнів, різних за віком та професією, з різних куточків нашого краю, представили сьогодні, 14 жовтня, в Рожищенській районній бібліотеці для дітей.

Ініціатива увіковічнити подвиг краян-захисників нашої держави від російської агресії, які повернулися з війни, належить секретареві ГО «Рожищенське районне об’єднання учасників АТО» Аліні Кривов’язюк. 


Як зазначила під час відкриття фотовиставки «Ті, що бачили війну» очільниця книгозбірні Світлана Матвійчук, більше 300 учасників війни на сході з Рожищенського району, це люди, які безстрашно стали на захист України, відстоювали її незалежність, робили все, аби зупинити російських агресорів: «Ви – наші Герої!», - коротко, але промовисто резюмувала ведуча.


Присутні переглянули відеоролик, де вчорашні бійці АТО читали вірш «Пророцтво 17-го ро­ку». Згодом Аліна Кривов'язюк розповіла про кожного солдата представленого на фотовиставці: коротко повіла про ті бойові шляхи, які довелося не просто пройти, а вибороти мужнім захисникам. Щиро дякувала фотографам Володимиру Ковалюку й Юлії Климюк за допомогу та компанії «Імператив» місто Київ, які виготовили ці чудові портрети.

Також читайте, У Рожищі встановили білборд «Ті що бачили війну» до Дня захисника України.

3

«Двадцять один фотопортрет, виставку яких відкрили сьогодні, – то початок, - каже Аліна Володимирівна. - Цим фотопроектом я хотіла показати і показуватиму й надалі тих хлопців, які боронили нашу землю, завдяки яким сьогодні над нами височіє сонце і мирне небо. Це люди різних доль, різних військових звань, які в різний час потрапили на фронт неоголошеної війни. Але їх об’єднує одна риса – патріотизм».


Цього дня для присутніх в залі захисників лунали патріотичні пісні у виконанні Аліни Кривов'язюк, Лілії Мартинюк, Ніни Глинюк та Валентина Скрипчука.



Після відкриття виставка експонуватиметься якийсь час у стінах Рожищенської районної бібліотеки для дітей.

Прийдіть подивитися у вічі тих, хто бачив війну!





4





4


9
Наші Герої!
Наші Герої!

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024