До Дня Українського козацтва у Рожищі відбулася посвята в козачата

14 Жовтня 2017, 11:38
7825

Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії.

На славних прикладах патріотизму сучасників Богдана Хмельницького, Івана Богуна у підростаючого покоління виховується почуття національної самоповаги, любові до рідного краю.

У п'ятницю, 13 жовтня, у Рожищенській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 у рамках діяльності шкільної дитячої організації «Козачата» пройшло традиційне свято «Посвята в козачата» учнів 2-го класу.



Урочисте дійство в школі завжди проводять напередодні Покрова Пресвятої Богоматері.

Тут свято має свою цікаву традицію. Вже протягом багатьох років посвята в козачата другокласників проходить як козацька рада.

1


У залі збираються усі, виходять маршем, співаючи похідну пісню, курінні кожного класу здають рапорти кошовому, разом виконують Гімн України.

Перед посвятою юні козачата продемонстрували свої знання історії козацького руху, вміння, силу і спритність, ознайомились із життям козаків, їх побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі.

Після посвячення другокласників, заступник директора з навчально-виховної роботи Рожищенської ЗОШ №2 Лариса Свистунова вручила новообраним козачатам-другокласникам  грамоти про те, що прийняті до лав організації.

Наприкінці святкового заходу всіх чекав смачний куліш.

Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.








2

2

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024