Пам'ятна хода до Дня захисника України в Рожищі: як це було

14 Жовтня 2017, 10:00
3815

13 жовтня ввечері у Рожищі відбулася пам'ятна хода до Дня захисника України.

Аби відзначити мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі упродовж всієї багатовікової української історії, у місті відбулася урочиста пам'ятна хода, організована Рожищенським районний об’єднанням учасників АТО.

Колона учасників, серед якої найголовніші – бійці АТО, люди, для яких слова честь і гідність мають найбільшу вагу, урочистою ходою зі стягом та лампадками розпочали свій маршрут від третьої міської школи, де навчався загиблий на Сході рожищанин Олександр Плоцидим, до цвинтаря, де герой знайшов свій останній спочинок. 

На чолі колони демобілізовані АТОвці несли розгорнений банер із написом «Вони загинули, щоб ми жили». Ця акція – данина тим, чиє життя обірвала куля снайпера на Грушевського та майдані Незалежності в Києві, тим, кого не діждали зі Сходу матері та кохані... Всім тим, хто загинув за волю та незалежність України.

Учасники заходу скандували гасла: «Слава України - Героям слава!», «Слава нації - смерть ворогам!», «Україна понад усе!».

На площі Незалежності усі учасники пам'ятної ходи заспівали Гімн України. Прикро, але люди, які проходили повз, навіть не призупинилися...

Згодом ті, хто прийшов вшанувати Героїв рушили до кладовища, поклали квіти та лампадки до могили перезахоронених воїнів УПА до Братської могили, та могили загиблого учасника АТО Олександра Плоцидима

5

2














1

2

1




Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024