Рожищенські школярі побували на іграшковій фабриці

11 Жовтня 2017, 13:00
6889

Нещодавно учні 5 Б класу загальноосвітньої школи № 2 міста Рожище під керівництвом класного керівника Алли Новосад та мам здійснили виїзну екскурсію до міста Луцьк.

Здавалося б, що нового можуть побачити діти, а також їх батьки в нашому обласному центрі. Все давно відоме. Але це найбільша помилка всіх, хто так думає. Я, одна із мам, чесно кажучи, їдучи до Луцька, не думала, що буду настільки приємно вражена цією поїздкою.

Першим закладом, який ми відвідали, була «Медова хата», яка відкрилася в Луцьку з ініціативи Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий Стан».
Коли ми зайшли в цей заклад, першим, що впадало в очі – це були написи на стінах. З реакції дітей я зрозуміла, що їм найбільше сподобалася цитата із слів Кобзаря: «Немає благодатнішого на світі заняття, ніж пасічникування…».


Нас привітно зустрів Голова братства бджолярів Володимир Дмитрук. Пан Володимир дуже цікаво розповідав про виробництво меду, таким чином прививаючи у наших дітей любов до бджільництва.




Цікаво було почути про бджіл, про їх родинні відносини у вуликах, про роботу, яку вони виконують для того, щоб ми змогли поласувати медом.

Є чому людям повчитися у бджіл, можливо, якби ми так жили дружно і працювали як вони, то жилося б нам краще.

А ще голова братства під час розповіді невимушено залучав дітей до бесіди, він запитував їх про різні факти із життя бджіл, а потім сам на них і відповідав, але дітям було дуже приємно, що вони беруть участь в спілкуванні.

Варто було тільки помітити здивування на обличчях п’ятикласників, і мам також, коли пан Володимир розповів про те, що в одному вулику може проживати від 50 до 80 тисяч бджіл. Як правильно виймати жало, якщо вжалила бджілка. Ми довідалися, як розрізняти мед, як його вибирати з користю для здоров’я.
У «Медовій хаті» нас пригостили теплим чаєм та печивом, медом і пилком. 



Чесно кажучи, всі були приємно вражені асортиментом продукції бджільництва, яку можна придбати у «Медовій хаті». Виявляється, що дуже багато продукції створюється з бджолиних продуктів, зокрема: меду, воску, прополісу, маточного молока та інших.

Мало хто з нас знає, що Україна займає перше місце в Європі та третє у світі з експорту меду. Почувши такі факти насправді переповнює гордість за нашу державу, а ще більше за таких людей, як пан Володимир, які не полишають улюбленого ремесла, як бджільництво, а навпаки його розвивають.

Коли залишали «Медову хату», то запитували дітей чи сподобалася їм екскурсія, а підтвердженням було гучне «ТАК». Можливо, хтось з діток в майбутньому стане бджолярем?

Відвідавши «Медову хату», ми попрямували в село Липини до ТОВ «Тигрес». Це підприємство займається виробництвом дитячих іграшок і одягу. Ми були здивовані чистотою, яку побачили навколо фабрики: акуратно підстрижений газон, ніде ні смітинки.

Тут нас зустріла приємна пані Надія, яка і провела екскурсію закладом. Ми побували і в цехах, і на складі, і у власному магазині. Зразу помітно, що ця симпатична молода жіночка - спеціаліст, яка знає, як спілкуватися з дітьми, як організувати екскурсію так, щоб діти були в захваті.

Дітвора її слухала із задоволенням. Пані Надія розповіла про історію ТОВ «Тигрес». Виявляється, що в жовтні будуть святкувати 20-ти річчя від заснування закладу, з чим ми всі їх і вітаємо.


Діти мали можливість порівняти, які іграшки були раніше, які нині виробляє підприємство, наскільки вони удосконалені. Дітвора на власні очі бачила відмінність між іграшками. Пані Надія з такою любов’ю відноситься до іграшок, що навіть найперша зроблена іграшка, а це тигреня, виглядає як щойно вироблена.

Також ми довідалися, що цього року у Львові проходив міжнародний конкурс м’якої іграшки, де іграшка ТОВ «Тигрес», а це гарненька сова на ім’я Роузі, зайняла почесне перше місце. Це свідчення того, що Україна завдяки такому підприємству має міжнародне визнання. Те, що пані Надія патріот своєї держави, не лишає сумнівів, тому що під час розповіді, вона акцентувала увагу на тому, що це українські іграшки, вироблені в Україні.


Учні цікавилися кількістю іграшок, які виробляє фабрика, їх асортиментом. Виявляється, що за одну годину виготовляють двадцять м’яких іграшок, одночасно шиють понад одну тисячу іграшок. За місяці підприємство випускає триста тисяч пластмасових іграшок. Дуже велика кількість експортується за кордон.

Діти мали можливість побачити кожен етап створення м’якої іграшки від самого початку і до готового виробу. Ми спостерігали наскільки це клопітна робота і хоч процес виробництва автоматизований, проте він потребує ручної роботи.


Дуже приємно вразило те, як відносяться працівники до своєї роботи. Нам надали можливість побачити виробництво пластмасових іграшок. Учні із захопленням спостерігали як виробляється іграшка, адже все відбувається автоматизовано і ніякої небезпеки для оточення.

Наскільки чисто в цехах і злагоджено всі працюють, наскільки привітні там люди. Неодноразово пані Надія наголошувала, що ми українці і повинні добре навчатися, щоб свої знання віддати своїй Україні, - а у відповідь отримати гідну зарплату.

Наприкінці екскурсії дітвора відвідали магазин іграшок, який працює на ТОВ «Тигрес» і мали можливість придбати собі іграшки. 

Насамкінець подорожі ми з учнями на лоні природи смакували тістечками і вітали нашого іменинника, адже саме в той день Ілля Стоцький святкував своє День народження. Ми йому подарували сувенір, придбаний на «Тигресі», як спогад про нашу подорож.

Від всіх учнів і батьків дякуємо пану Володимиру і пані Надії за те, що гостинно зустріли, провели такі цікаві екскурсії, багато чому навчили нас. Дуже дякуємо класному керівнику Аллі Олексіївні за те, що не пошкодувала власного часу і організувала таку чудову поїздку для дітей. Здоров’я Вам усім, натхнення і плідної праці.

Лілія Сітовська

Коментарі
14 Жовтня 2017, 04:12
Пригадую своє навчання в ЗОШ №2.Мій клас був не дуже крутий, мається на увазі батьки моїх однокласників. Проте класний керівник Алла Олексіївна нас водила на екскурсії пішки: де Чебені, чи Клепачів, де Рокині чи Носачевичі.І то пішки.Згадуємо з насолодою ці походи.Дякуємо Вам. Хороших учнів і вдячних батьків
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024