Мами-волонтерки відвідали дитячий притулок

27 Грудня 2015, 14:24
4061

В суботу вранці, 26 грудня, мами-волонтерки з Луцька відвідали притулок для дітей, що в Рожищі, й поділилися враженнями від побаченого на сторінці об’єднання Volmoms у соцмережі.

«Майже всім дітям тут у середньому 14-16 років, є тільки двоє діток, яким лише по 6... Скажемо чесно, спочатку ми дуже хвилювались і уявлення не мали, як поводити себе... Бо ж дівчата і хлопці з цього притулку вже досить дорослі та свідомі люди. Ми не знали, як вони сприймуть нас і чи сприймуть узагалі... адже зазвичай діти потрапляють у такі заклади не через свою зразкову поведінку...» – діляться своїми переживаннями, які згодом виявилися марними, луцькі волонтерки. 

Та побоювання виявилися даремними, й усе пройшло чудово. Жінки приїхали до притулку, де їх чемно зустріло керівництво та провело до дітей. Ті ж у свою чергу виявилися дуже привітними та вихованими й одразу пішли з гостями на контакт. «Ми разом накрили солодкий стіл і почали теревенити. Чесно кажучи, не хотілося навіть іти звідти, атмосфера була затишна і ми почувались як удома... Насправді свій притулок діти так і називають – «домом»! А одне одного вважають сім’єю. Великою та дружною! Це відчувається одразу... Старші діти оберігають і захищають менших, хлопці піклуються про дівчат, а серед них навіть двоє закоханих є... Крім того, одна з дівчаток запросила нас на день народження!) І ми обо'язково приїдемо її привітати, не сумнівайтесь!» – пишуть зворушені лучанки. 

Природно, прибули волонтерки до дітей не з порожніми руками. Привезли вихованцям закладу одяг, засоби гігієни, канцелярію, солодощі, фрукти, зібрані активним жіноцтвом обласного центру.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024