Духче: вшанували воїнів ОУН-УПА

02 Жовтня 2017, 10:51
3089 Джерело: rozhadm.gov.ua

Наближається 14 жовтня – День захисника України, День Українського козацтва та 75-та річниця утворення Української Повстанської Армії.

Напередодні цих свят 1 жовтня 2017 року в Духчі Рожищенського району з ініціативи громадської організації «Братство вояків ОУН-УПА» в особі Конзерського Петра Олександровича відбулося вшанування воїнів ОУН-УПА, - йдеться на сайті Рожищенської РДА.

Біля оновленого пам’ятника односельчанам, які боролися за волю України, зібрались небайдужі громадяни, ветерани ОУН-УПА, представники обласної ветеранської спілки політв’язнів і репресованих, Волинського крайового братства вояків ОУН-УПА імені полковника Клима Савури, Волинського Стрілецького Козацького братства.

Відбулося освячення пам’ятника та поминальна панахида за загиблими борцями за незалежність України.

Пам'ять полеглих воїнів вшанували по-козацьки – військовим салютом з гармати та словами: «Слава Україні! Героям Слава!».

З символічним наказом до присутніх звернувся  голова Рожищенської громадської організації «Братство вояків ОУН-УПА» Ананій Добровольський: «Прапор наш миру, волі і добра підняли з руїни. Ви – діти України, доньки і сини, даємо вам наказ – держіть прапор міцно в руках, щоб не посміла його торкнутися закривавлена рука!»

Заступник голови райдержадміністрації Інна Сергійчук щиро подякувала Петру Конзерському за його гідну справу і зауважила: «Саме завдяки таким цілеспрямованим бійцям Україна здобула свою незалежність».

Зі словами вшанування історії виступив почесний голова Волинського крайового братства вояків ОУН-УПА імені полковника Клима Савури Василь Кушнір: «Україна є завдяки тим, хто воював у Першій та Другій світових війнах, хто виборював незалежність на майдані. І тут сьогодні відроджено їх пам'ять».

Ветерани ОУН-УПА згадували своє нелегке минуле, проведене у тюрмах, таборах, дякували всім, хто прийшов вшанувати пам'ять їхніх побратимів.

На завершення лунало: «Ще не вмерла України ні слава, ні воля...», «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ!»










 

Коментарі
04 Жовтня 2017, 01:41
А що фотографували старою нокіою?
04 Жовтня 2017, 01:49
А Кондзерський як справжній патріот ходить в московську церкву.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024