Школярка-рожищанка стала переможницею Всеукраїнського конкурсу есе

30 Вересня 2017, 12:00
6363

Рік – це багато, чи мало? Інколи час пробігає так швидко, що не встигаєш озирнутися. Але в житті учениці Рожищенської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів № 2 Ірини Букраби за останні місяці відбулося багато подій.

Ірина – особистість багатогранна, різнопланова, натура творча і неординарна. Але про все детально і по черзі: не так давно Район.Рожище писав про те, що Ірина Букраба отримала призове місце за наукову роботу «Жіночі образи в творчості Олени Пчілки» у фінальному етапі обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в Луцьку.

Займала призові місця на районних та обласних олімпіадах. А от нещодавно отримала Диплом другого ступеня, як переможець Всеукраїнського конкурсу есе, присвяченого 160-річчю від дня народження Івана Франка.

1

Як розповіла нам Ірина, любов до української мови – ще з маминих казок, з милозвучних колискових, що чула в дитинстві. А от високі досягнення – це завдяки завзяттю, наполегливості та працелюбству школярки і, безумовно, мудрому наставнику, вчителеві української мови та літератури Аллі Новосад.

Її педагог-наставник Алла Олексіївна, яка з п’ятого класу веде підопічну по сходинках рідної мови, не перестає дивуватися завзяттю, з яким учениця прагне до пізнання нового.

«Добра, працьовита, відповідальна, наполеглива дівчинка, яка ніскілечки не самозакохана у свою персону та власні досягнення, - охарактеризувала Алла Олексіївна Ірину. – Вона любить працювати, вміє аналізувати, готова повсякчас навчатися».

За словами педагога, брати участь в написанні есе вирішили одноголосно з Іриною. Адже Іван Франко, своєю титанічною творчістю завзято споруджував високий собор української культури – величної будови Європейської цивілізації. Тому і знати про нього, поширювати його погляди та вчити його культурну спадщину має кожен, хто вважає себе патріотом.

«У душі кожного українця має бути викарбовано ім’я цієї геніальної людини, пам’ять про яку нас знову змушує замислитися про власне минуле, сучасне й майбутнє, про одвічну колізію свободи й необхідності, про складну діалектику скінченності людського існування й нескінченності людських прагнень, про життя, смерть і безсмертя, - зауважує Алла Новосад. - Як виховувати справжніх громадян своєї країни? Потрібно не закликати до патріотизму, а прищеплювати його з дитинства, починаючи з малого: любові до сім’ї, місця народження, дому. Ключем же до поваги, розуміння справжніх цінностей, на мою думку, є знання рідної історії, культури, мови та яскравих письменників. Після Шевченка долю поета-проводиря національного ідеалу українського народу перейняв Іван Франко і це високе покликання гідно і з честю виконав».

Дійсно, зроблена титанічна робота, яка мусила бути гідно оцінена. Район.Рожище, бажає школярці та педагогу не зупинятися на досягнутому і надалі завойовувати вершини.

 

Коментарі
01 Жовтня 2017, 00:05
Аллі Олексіївні - респект )
02 Жовтня 2017, 21:05
Ірині Букрабі Віталіївні - респект )
02 Жовтня 2017, 21:06
однозначно
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024