Залісці: ДНЗ-довгобуд готують до здачі

27 Вересня 2017, 16:15
3725

Об’єкти соціально-економічного розвитку краю, на які виділені кошти Державного фонду регіонального розвитку (далі – ДФРР), перебувають на різних ступенях готовності.

На одних роботи майже завершені, а інші потребують дофінансування та можуть опинитися у реєстрі 2018-го року як перехідні. Детально про ситуацію в області на кінець вересня обговорили сьогодні, 26 вересня 2017 року, під час робочої наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, - йдеться на сайті Волинської ОДА.

За словами заступника начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Станіслава Наумчика, усього в область надійшло 65 млн грн, а касові видатки (виконані роботи і аванс) склали 29 млн 813 тис. грн. Нині ж активно роботи тривають.

Так, у селі Любохини Старовижівського району, де будують новий навчальний заклад, із передбачених 15-ти мільйонів гривень ДФРР вже освоєно 6 млн гривень, триває робота із документацією.

Швидкими темпами проходить будівництво школи у селі Осівці Камінь-Каширського району. Там із 15-ти млн грн, виділених із Фонду, вже освоєно 7,4 млн грн. До слова, у середині вересня цей показник був удвічі меншим.

Розпочався капітальний ремонт Іваничівської районної лікарні. Будівельна компанія «Шинака-Україна» успішно працює та намагатимуться до кінця року об’єкт завершити.

Готуються до здачі навчального закладу у селі Залісці Рожищенського району, там побудували дитячий садок. Підрядна організація подає необхідні документи для завершення робіт. Потому, до кінця поточного тижня робоча група, створена на виконання доручення голови облдержадміністрації, обстежить об’єкт і надасть попередній висновок.

1

Своє чергою Володимир Гунчик зазначив, що потрібно докласти усіх зусиль аби заплановані у цьому році об’єкти здати в експлуатацію.

«Ви повинні попередити місцеві громади про відповідальність за неефективне використання коштів Державного бюджету. Наше завдання – стежити за перебігом виконання робіт спільно із місцевими структурами влади», – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Що ж стосується субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів у 2017 році, то на Волинь вона надійшла у повному обсязі. На рахунки розпорядників коштів нині уже надійшло 64 млн 153 тис. гривень, що становить 76% від загальної суми. Роботи на об’єктах виконані лише на 14%, а це 9 млн 416,8 тис. гривень.

За словами начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрія Кресака, основними причинами низького відсотку виконання робіт стали оформлення документів та проведення закупівельних процедур. В окремих районах досі триває процес внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України.

Уже розпочали освоєння коштів у наступних районах: Володимир-Волинський (включаючи ОТГ), Горохівський, Іваничівський (включаючи ОТГ), Камінь-Каширський, Ківерцівський, Ковельський, Локачинський (включаючи ОТГ), Любешівський, Любомльський, Ратнівський, Рожищенський, Старовижівський, Турійський, міста Володимир-Волинський, Ковель, Нововолинськ, а також управління капітального будівництва та управління освіти, науки та молоді. Кошти субвенції вже освоєні на 16-ти об’єктах із 250-ти заявлених.

Також читайтеГолова облдержадміністрації відвідав Рожищенський крайДНЗ-довгобуд у селі Залісці: Гунчик дав час до жовтняДитсадок у Залісцях: протягом місяця очільник області двічі відвідав село і збирається ще, Голова Волинської ОДА незадоволений будівництвом дитсадка в Залісцях.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39