Рожищенський район серед лідерів сплати ПДФО на Волині

22 Вересня 2017, 17:35
1264

За підсумками січня-серпня 2017 року з доходів волинян до бюджетів спрямовано 1 мільярд 748 мільйонів гривень ПДФО.

Це майже на 47 відсотків більше минулорічних показників за аналогічний період.

Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області, - пише Конкурент.

«Оскільки на території всіх районів та міст Волині фіксується ріст сплати податку на доходи фізичних осіб, то маємо підстави для позитивної оцінки спільних з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування заходів у напрямку детінізації ринку праці. Тобто увага та контроль з боку ДФС та виконавчої влади за тим, щоб волинські працедавці дотримувалися гарантій оплати праці, своїм наслідком мають суттєве зростання надходжень ПДФО до бюджетів всіх рівнів», – наголошує перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Разом з тим посадовець зазначає, що однією з вагомих причин росту надходжень ПДФО, безперечно, є й підвищення соціальних гарантій в оплаті праці.

«Тобто позиція держави щодо підвищення обов'язкового рівня мінімальної зарплати, насамперед, спрямовано на соціальний захист громадян, своїм наслідком також має зростання надходжень до держбюджету та бюджетів громад», – підсумував Віталій Чуй.

Як свідчить аналітика, серед лідерів сплати ПДФО на Волині за підсумками дев'яти місяців 2017 року є Горохівський, Володимир-Волинський, Шацький та Рожищенський райони з показниками росту сплати ПДФО на 70 відсотків, майже 65 відсотків, 62 відсотки та майже 61 відсоток відповідно.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024