«Ні – війні, так – МИРУ й сонцю в небі голубому!», - копачівські школярі відзначили День миру

22 Вересня 2017, 17:07
3724

У школі села Копачівка відзначили День миру.

В 1982 році в своїй резолюції Генеральна асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру, як день глобального припинення вогню і відмови від насильства. З того часу до свята, яке відзначається 21 вересня, долучилися мільйони людей, охопивши багато країн та регіонів.

Відзначити День миру сьогодні запросили учнів початкових класів загальноосвітньої школи I-III ст. села Копачівка класовод  4-го класу Світлана Левчук разом із своїми вихованцями, та бібліотекар Валентина Герасимяк.


У гарно оформленому залі милувала око виставка дитячих малюнків «Землі потрібен мир!» Світлана Василівна розповіла присутнім про історію виникнення свята, його символіку, акції, які проводяться у цей день. Щиро і натхненно звучали дитячі слова: «Ми, копачівські школярі, сьогодні звертаємось до всіх народів світу. Скажімо разом:  Ні – війні, так – МИРУ й сонцю в небі голубому!».




Адже сьогодні, коли на нашу українську землю знову прийшла війна, всі збагнули розумом і серцем справжню, невигадану загрозу миру. Тепер наше завдання разом з дорослими прикласти усі свої зусилля для його збереження.



Ми не маємо права стояти осторонь від тих подій, які відбуваються у нашій країні.

Ми не вміємо тримати у руках автомати, але у нас є своя зброя, яку ми можемо використати: це наші знання, вчинки і наш голос.

Тепер, як ніколи, ми повинні старанно навчатися не лише для власного майбутнього, а й для майбутнього своєї держави, щоб бути гідними її громадянами і захисниками», - звучали щирі слова школярів.

Хвилиною мовчання вшанували всіх борців за волю та незалежність України, безневинних жертв війни.



На закінчення заходу всі учасники провели символічну акцію: випустили в політ виготовлених ними голубів, птахів злагоди і єднання, якими продемонстрували прагнення кожної дитини до миру як в Україні, так і у всьому світі.

Учні 4-го класу принесли живі квіти у шкільний та бібліотечний куточки Слави, також поклали квіти до обеліска Слави, пам’ятного знака борцям за Незалежність держави. 






 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024