Парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці відсвяткували храмове свято

22 Вересня 2017, 09:40
8005

Зранку 21 вересня церковний дзвін велично сповіщав – церква Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП відзначає храмове свято.

Святковому Богослужінню передували Всеношна та Ранішня молебні, по завершені яких настоятель храму митрофорний протоієрей отець Василь Шняк разом зі священиками Рожищенського благочиння УПЦ КП освятили воду.

Божественну літургію очолював настоятель храму Апостола і первомученика Стефана протоієрей Степан Деленів (смт. Торчин), співслужили йому настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Василь Шняк, настоятель Свято-Успенського чоловічого монастиря села Сокіл ігумен ієромонах Яків Мільян, настоятель церкви Святого Духа села Рудка-Козинська отець Микола Коновалов, настоятель храму Архістратига Михаїла села Рудня отець Олег Куліш, настоятель Петро-Павлівського храму села Берегове отець Андрій Голуб. Радість престольного свята зі священиками та вірянами розділив настоятель Римо-католицького костелу Преображення Господнього отець Роман Бурник.

По завершенні святкового богослужіння отець Степан повчальною та натхненною проповіддю розкрив парафіянам величезне значення народження Пречистої Діви для християнського світу:

«Ця подія стала початком приходу у світ Сина Божого. Різдво Пресвятої Богородиці - це прихід нового кіота, нового ковчега в якому має вміститися невмістимий Бог. Це сам Господь готується прийти у цей світ».

Отець Василь привітав усіх Різдвом Пресвятої Богородиці, подякував священикам, які відгукнулися на запрошення відвідати святкове богослужіння та висловив щиру вдячність парафіянам за пожертви на ремонт храму.

Після обряду мирування, за традицією, з нагоди престольного свята, відбулася Хресна хода навколо храму з читанням Євангелія та скропленням Святою водою.















2

2






2

2

3


2


2

2

3



2

3

2


2

3

3

2

 

Коментарі
22 Вересня 2017, 13:26
Це просто взрив мозга!!!! Православні разом з католиками?????? До чого світ котиться??? Це ж не той випадок коли має бути &quot; мир, дружба, Артек&quot;. Сама була прихожанкою цього храму поки отець Василь не почав судити і водити таку тісну дружбу з іншими конфесіями. Вважаю це неприпустимим. <br/>Редакціє, прошу не видаляти мій коментар, бо нікого не обіжаю, а просто висловлюю свою думку і не лише свою
22 Вересня 2017, 13:28
Описка - не судити, а ЧУДИТИ
22 Вересня 2017, 14:04
А я хочу, щоб ваш коментар видалили, бо на мою думку він є таким, що розпалює ворожнечу. І що робити редакції, як вона має послухати вас і не послухати мене, чи навпаки? А ви собі уявляєте скільки католиків ходить з вами одними вулицями? А якщо вашу дитину посадять за одну парту з учнем-католиком. Що ви будете робити? Мабуть напишите, щоб ваш коментар не видаляли.
22 Вересня 2017, 14:07
Закрий свого рота і не бери гріх на душу в таке свято.
22 Вересня 2017, 14:08
Такого типу коментарі,рекомендовано видаляти.
22 Вересня 2017, 14:40
хочу поради моя донька в школі сидить за однією партою з дитиною батьки якоі є прихожанами іншоі церкви то що я маю зробити в почаєві не визнають нікого крім прихожан московськоі церкви бо питають до якоі церкви ходиш в Рожищі в московській церкві також то виходить що тут праведні ті що підтримують московську церкву а іншим що робити в кожноі людини є вибір в яку церкву ходити а те що католик і православні ходять одні до других вважаю добре -Бог це -любов і це вияв любові до ближнього і люди повинні не ворогувати а жити дружно
22 Вересня 2017, 14:50
моя дитина в школі сидить за однією партою батьки якоі прихожани іншоі церкви в Почаєві не визнають нікого крім прихожан московськоі церкви в Рожищі московські також то виходить потрібно в школі на роботі відокремлювати одні від других але Бог це-ЛЮБОВ і те що ходять одні до других-це вияв любові до ближнього і люди повинні поважати одне одного а кому куда ходити це вибір кожноі людини і не судіть -не судимі будете
22 Вересня 2017, 20:16
Бачите, редакціє, ви заангажовані, несправедливі і однобоко мислите.. Навіщо видалили мій коментар??? Чому коли відкрито обсирають всяких там Новосадих, Басаликів, Хведчаків, Гойманів ви не видалите жодного коментаря??? А тут висловив свою думку, нікого не образив і на тобі...не те написав))))
22 Вересня 2017, 20:37
аня і як тебе таку безтолкову земля носить? не пишу з великої, бо не заслуговуєш!
22 Вересня 2017, 20:53
Ой, Ганю, Ганню... Велика ти наша праведнице... Анна вона, сміх тай годі! Гандзя - ти!!! І рівень твій такий же. Залипла в середньовіччі! То й сиди там і кусай ліктіі! А ти хотіла, щоб тебе тут, обговорили, як названих тобою фігурантів? А нічо не буде, бо як ти зневажливо перекрутила прізвища цих людей, може свідчити лише про те, що ти сам їх і обгаджуєш!
22 Вересня 2017, 20:53
Я не кажу про школу чи роботу, моя дитина теж вчилась в школі в класі, де були діти 4 конфесій. І саме з єговістом і пятидесятником моя дитина найбільше дружила, бо як би там не було віруючі діти найбільш виховані і слухняні, але....В церкві все повинно бути трохи інакше.. Що я маю на увазі?? От на проповіді отець Василь певно розповідав про народження Діви Маріі від Якима та Анни, а от якраз церква Бурника тобто римо- католики цього не визнають, вони вважають її зачатою непорочного, як Ісуса Христа. То як може бути дві істини??? Бурник що стояв і підтакував?? У мене в голові це не вміщається
22 Вересня 2017, 20:59
Взрив мозгу в неї. А у вас є чому зриватися, я маю на увазі мозок є? Від того, що трісьне ниточка на якій тримаються ваші вуха - біди не буде нікому. Редакціє, не видаляйте мій коментар! Це моя думка! І я хочу, щоб аня знала, що вона дурна, як ступа.
22 Вересня 2017, 21:05
І не поміститься у вашій голові це все -вуха мабуть не ниткою - канатом зв'язані.
23 Вересня 2017, 00:49
В Україні живуть люди різних національностей і конфесій.Зустрічаються з різних причин:і в радості і в смутку і разом боронять Батьківщину!Чому не можуть разом і зустрітися в храмі?Переступаючи поріг православної чи католицької чи протестантської чи мусульманської святині - що міняється конфесія???
23 Вересня 2017, 01:08
Яка різниця, яка конфесія, яка церква? Бог один і не в одній, і не в другій поганого нічому не вчать.
23 Вересня 2017, 01:14
Повністю підтримую ваші слова. Без зайвих емоцій, у просту фразу, ви вклали багато мудрості. Дійсно, люди ж можуть просто зустрічатися у храмах. Буде більше людяності, терпимості, доброти...
23 Вересня 2017, 03:53
Шановна прихожанко &quot;анна&quot;московського патріархату ідіть собі з богом до вашої матушки.
23 Вересня 2017, 03:55
Кацапам усе українське поперек горла, що за народ
23 Вересня 2017, 13:37
Я щонеділі відвідую церкву Московського патріархату, але дуже поважаю Київський патріархат і католиків. До чого тут церква? Якщо людина вірить в Бога і має любов до людей, то немає різниці до її віросповідання. Але коли любові в душі немає, то в якій церкві поклони не бий - толку не буде.
23 Вересня 2017, 14:45
О людоньки скільки собак повискакувало і гавкають)))
23 Вересня 2017, 14:48
А чому ви вирішили, що я стала прихожанкою Московського патріархату??? Я цього не казала. Я просто почала по можливості їздити в Луцьку в собор КП. Там є що послухати, мудрі священники, а от в нашому рожищенському я розчарувалася от і все
23 Вересня 2017, 16:38
Я молюся в храмі Московського патріархату!!! Якщо якийсь дуже &quot;українець&quot; вирішив, що він в праві мене обзивати &quot;собакою&quot;, то Бог йому суддя. Кожен виливає назовні те, чим він наповнений всередині. Божої благодаті всім рожищанам незалежно від віросповідання!!!!
23 Вересня 2017, 17:25
Своїм першим коментарем ви намагалися розпалити міжрелігійну ворожнечу. Вимагали, щоб вас почули і не видаляли. Вас почули, навіть сказали, що про вас думають, ми маєте купатися в променях слави, а ви намагаєтеся викрутися.
23 Вересня 2017, 21:47
Так ви подивіться як ці віруючі &quot; українці&quot; налетіли на цю Анну, обізвали її і тупою, і кацапкою, і ким завгодно. І це вони будуть розповідати про любов між всіма конфесіями і про людяність??? Одна ненависть і агресія
25 Вересня 2017, 13:45
Певно погано Ви в Собор Луцький ходите, інакше б знали, що радість Пасхи, Різдва, Трійці з прихожанами та духовенством Троїцького собору розділяють римо-католицькі і греко-католицькі високопоставлені особи області. Вони присутні на всенічній, іноді навіть їм дають слово для привітання. Що тепер робитимете коли побачите католицького ксьондза в соборі? Знов церкву зміните?
25 Вересня 2017, 14:21
Люди, скоро люди будуть будувати колонію на Марсі і всюди будуть автомобілі безпілотні, а у вас тут сварки на рівні 17 століття про якісь убогі церковні моменти. Ви убогі всі настільки і мурашкоподібні, що смішно вас читати, почитайте якихось книжок крім молитвослова і розвивайтесь,а не розвели срач про конфесії і хто за якою партою сидить, убожества!
25 Вересня 2017, 17:10
О, ще й атеїсти обізвалися))))
25 Вересня 2017, 22:31
Що під такими новинами розводяться такі скандали. А все тому, що якійсь Гані приспічило думку глубоку настукати...
11 Жовтня 2017, 14:43
Будьмо людьми! Ну написала Анна (можливо не подумала в той час ,ЩО НА ТАКІ ПИТАННЯ ВІДПОВІДЬ ДАЮТЬ ТІЛЬКИ ВИСОКОДУХОВНІ ЛЮДИ,СТАРЦІ,СВЯЩЕННИКИ І ТО НЕ ВСІ) те що було незрозуміло для її душі . а ви всі почали дикі повчання,образи і кожен свою &quot;ОБІЗНАННІСТЬ&quot;.а ДЕ Ж ЛЮБОВ ДО БЛИЖНЬОГО ТА ЛАГІДНА ПОРАДА ЛЮДИНІ.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024