Запитай у юриста: чи мають право ув'язнені бути звільненими достроково через хворобу

21 Вересня 2017, 11:00
1441

Район.Рожище спільно з Рожищенського бюро правової допомоги відкрив безкоштовну юридичну консультацію для наших читачів.

Нині кожен з вас може задати запитання юридичного характеру і отримати кваліфіковану відповідь від досвідченого спеціаліста.

Дуже сподіваємося, що наша рубрика допоможе вам знайти правильне рішення в кожній життєвій ситуації.

Анатолій К. запитує: «Чи мають право особи, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі на  звільнення від відбування покарання у зв’язку із хворобою?».

Існують випадки коли особа, перебуваючи в місцях позбавлення волі, має захворювання тяжкої форми або психологічне захворювання, в таких випадках потрібно діяти згідно норм Кримінально-виконавчого кодексу України.

Згідно ст. 154 Кримінально-виконавчого кодексу України подання про звільнення від відбування покарання внаслідок психічної хвороби надсилається до суду начальником органу або установи виконання покарань. Разом з поданням до суду надсилаються висновок спеціальної психіатричної експертної комісії й особова справа засудженого.

Подання про звільнення від відбування покарання внаслідок іншої тяжкої хвороби подається до суду начальником органу або установи виконання покарань. Одночасно з поданням до суду надсилаються висновок лікарської комісії й особова справа засудженого. У поданні вказуються дані, які характеризують поведінку засудженого під час відбування покарання.

Якщо особа, якій судом призначено покарання у виді громадських робіт або обмеження волі, має інвалідність першої чи другої групи, орган чи установа виконання покарань вносить подання до суду про її дострокове звільнення. Разом з поданням до суду надсилається висновок медико-соціальної експертної та спеціальної лікарської комісії.

Якщо виникають додаткові запитання, то звертайтеся до юриста Рожищенського бюро правової допомоги особисто за адресою м. Рожище, вул. Незалежності, 60.

Всім кому потрібна консультація юриста, пишіть запитання в коментарях, або надсилайте на електрону адресу - [email protected].

Ми обов'язково Вам допоможемо!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024