У Рожищенській міській раді обговорили Статут міста

19 Вересня 2017, 14:13
3421

У понеділок, 18 вересня, в залі засідань Рожищенської міської ради відбулося громадське обговорення проекту Статуту міста.

І хоча Статут – це мала конституція територіальної громади, яка визначає правовідносини у самій громаді та з зовнішнім середовищем, тобто, документ, прийняттям якого мав би цікавитися кожен із мешканців Рожища, на громадське обговорення прийшло мало людей. 

В основному цікавість проявили депутати міської ради, голова Національного Корпусу Ірина Ющук, директор Рожищенського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олег Шварцкоп та депутат райради, член виконавчого комітету Рожищенської міської ради Сергій Дунець.


Учасники мали можливість ознайомитися із проектом Статуту, який розробила робоча група створена розпорядженням міського голови Рожища В’ячеслава Поліщука.

Під час обговорення В’ячеслав Анатолійович зауважив, що цей документ має важливе значення і при правильному підході може змінити в місті багато речей. Статут чітко визначає поняття територіальної громади міста, прописує територіальний устрій міста і його межі.


На всі питання юридичного характеру, які виникали в процесі обговорення відповідала голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Ірина Гайдучик та експерт у Волинській області проекту «Енергоефективіність у житловому секторі України» Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Петро Лавренюк. 

Загалом, проект Статуту має дев’ять розділів (з його змістом можна ознайомитися на сайті Рожищенської міської ради). У самому документі міститься інформація про загальні характеристики міста, форми здійснення місцевого самоврядування, загальні засади діяльності посадових осіб та органів місцевого самоврядування, особливу увагу приділено роботі міського голови, його заступників та депутатів, визначені матеріальна та фінансова основи самоврядування, гарантії місцевої влади перед громадянами тощо.

У додатках міститься інформація про прапор та герб, приділено увагу питанням з благоустрою та ін. Також у Статуті міста є окреме положення про громадські слухання, які можна зініцюювати, назбиравши не менше, як 50 підписів.



Свої зауваження з приводу проекту Статуту мали змогу висловити всі бажаючі. У підсумку присутні на слуханнях громадяни одностайно проголосували за проект Статуту, який має бути доповнений висловленими у той день пропозиціями.

На найближчій сесії міської ради він буде ухвалений депутатами і після необхідних юридичних процедур набере чинності.

Коментарі
19 Вересня 2017, 20:06
не густо!!!!!!!!!!!!!
20 Вересня 2017, 15:32
<p>дулюк як завжди на місті він туда ходить як на роботу  ще той</p>
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024