Ігор Павлюк видав книжку для школярів

19 Вересня 2017, 07:30
5878

У серії  «Шкільна бібліотека»  видавництва «Піраміда»  побачила світ 88-сторінкова книга віршів  для школярів  волинянина  Ігоря Павлюка.

Передмови до цього видання написали киянин Дмитро Дроздовський, відомий  літературознавець, і  лучанка  Тетяна Парадовська, вчителька  української мови та літератури, - пише Волинська правда.

Нагадаємо, Ігор Павлюк, народився та зростав на Рожищенській землі у селі Ужова. Через десять днів після його народження померла мама. Виховувався у дідуся та бабусі по материнській лінії – переселенців із Холмщини. Закінчив із золотою медаллю Доросинівську середню школу.

У виданні представлено поетичні твори Ігоря Павлюка, включені до оновленої програми (2017 р.) з української літератури для 5-9 класів. Збірка містить кілька десятків віршів поета, які можуть бути використані на уроках літератури рідного краю, уроках позакласного читання або ж під час проведення факультативних занять, написання науково-дослідницьких проектів МАН тощо.

Також читайте: ІНТЕРВ`Ю: Ігор Павлюк розповів про свій філософсько-фантастичний роман «Вирощування алмазів»«Інтимне дихання епохи» виходця з Ужови«Щоби блистіти, можна помитися самому, а можна обкласти брудом ближнього...», - відомий рожищенський письменник.

У виданні вперше надруковано вірші  «Дівчинка», «Асоціації» та «Вертатись пізно…», включені для обов’язкового вивчення у шкільній програмі у 8 класі. Поезії І. Павлюка розвивають уяву, показуючи, як із кількох речень породжено окремий поетичний Всесвіт, у якому в ліричному мінімалізмі (з точки зору форми) відлунюють глибинні світоглядні й філософські проблеми.

Як зазначає Дмитро Дроздовський,  «поезії І. Павлюка розвивають уяву, показуючи, як із  буквально кількох речень  породжено окремий Всесвіт». А Тетяна Парадовська переконана, що  ця книга відкриє дітям «дивосвіт Ігоря Павлюка.  У його «Сопілці» відчувається безмежна любов до рідного краю, віра в мудрість народу, життєдайна сила слова».


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024