Рудка-Козинська: невідомі підпалили покоси соломи на полях СВК «Зоря»

13 Вересня 2017, 09:47
3754

З настанням сухої погоди в області почастішали випадки спалювання сухої рослинності та пожнивних залишків.

Зокрема, 11 вересня трапилось загорання покосів соломи на полі СВК «Зоря» в селі Рудка Козинська Рожищенського району. Для ліквідації пожежі залучалось відділення чергової варти Державної пожежно-рятувальної частини №3 міста Рожище. Рятувальники загасили вогонь о 14:00.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС в області.

Слід зауважити, що це вже не перше загорання соломи протягом останнього місяця у згаданому господарстві на полях, площа яких складала десятки гектарів.

Вогонь загрожував перекинутись на сусідні угіддя, продукти горіння завдали шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю мешканців навколишніх населених пунктів. Для гасіння цих загорань викликалась команда місцевої пожежної охорони села Переспа Рожищенського району.

На цей час найімовірнішою причиною загаданих пожеж розглядається необережне поводження з вогнем поки що невідомих громадян.

Але відповідними органами дізнання проводиться робота з пошуку та встановлення цих осіб і у разі доведення фактів умисного спалювання пожнивних залишків та сухої рослинності на полях господарства, винних громадян або посадовців буде притягнуто до відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом з початку року в області зареєстровано 88 пожеж сухої рослинності на загальній площі майже 60 га, 5 пожеж на торф’яниках на загальній площі близько 3 га. Більше двох десятків громадян та посадовців притягнуті до відповідальності за порушення правил пожежної безпеки та правил екологічної безпеки.

Закликаємо громадян бути пильними до власної безпеки і у разі виявлення фактів умисного спалювання сухої рослинності чи пожнивних залишків на полях, повідомляти за телефонами 101 або 102, вжити заходів для недопущення розповсюдження вогню на лісові масиви та торф’яники.

НАГАДАЄМО, що депутат Рожищенської районної ради стверджує, що йому погрожували невідомі осіби саме через заяви про підпали соломи на рудко-козинських полях.

Коментарі
13 Вересня 2017, 13:51
Невідомі????!! Вам жеж людина прямо писала, що це голова СВК " Зоря", ще й свідки є...Читайте попередню статтю
13 Вересня 2017, 14:05
А для тих хто розслідує - невідомі! Тож вони будуть давати заключення!
14 Вересня 2017, 01:36
Там не Шпак палив, і там не керівник "учгоспу" палив. То невідомі п'яниці з сірниками по району блукають
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024