Рожищани погуляли і себе показали на «Обжинках-2017»

10 Вересня 2017, 11:20
5076

З давніх давен в народі завершення збору врожаю отримало назву «обжинки» - що символізувало подяку землі за добрий врожай. Такі традиції відновлює Волинь. Це свято своєрідний вінець хліборобської праці – чи не найголовніше свято у селян.

Днями у Луцьку відбулося свято «Обжинки-2017», яке розпочалося освяченням хлібів Владикою Михаїлом, - повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Урочисто відкрив свято «Обжинки-2017» голова Волинської ОДА Володимир Гунчик:

«Радуюсь, коли бачу міць агропромислового комплексу, маленька частинка того, що робить сьогодні Волинь для розвитку нашої України. Маленька частинка того щоб мати потужний фундамент для розвитку міжнародних відносин.

Вітаю сьогодні гостей нашого свята представників братніх народів та братніх країн. Хочу сьогодні подякувати всім аграріям області за успішну роботу проведену у 2017 році. Хочу всіх повідомити про те, що маємо більше 1 мільйона тонн зернових. Бажаю міцного здоров’я, успіхів, гарних здобутків. Нехай Господь Бог допомагає нам у відродженні України, славної нашої держави».


Почесною Грамотою обласної державної адміністрації нагороджено ветерана сільськогосподарського виробництва, радника директора ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» ДУДКУ Степана Івановича. Голова облдержадміністрації подякував Степану Івановичу за багаторічну працю та за прекрасного сина Євгена Степановича, одного із лідерів аграрного комплексу Волині, а також привітав Степана Дудку з особистим ювілеєм.

Нагороди отримали представники різних районів, зокрема, подякою директора департаменту АПР ОДА нагороджено народний аматорський гурт «ЛЮБО» Рожищенського району.


В урочистих заходах взяли участь президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич, гості із Білорусії з заводу «Гомельсільмаш» Павло Телічко та Сергій Марков, представники Республіки Польща з міста Лодзь. 

На святі був представлений аграрний потенціал районів, окремих новосторвених ОТГ, сільськогосподарських підприємств, закладів профтехосвіти, партнерів аграріїв.



Голова РДА Інна Гайворонська презентувала Рожищеський район. До речі, було зазначено, що в районі найбільша  кількість власників ОСГ, які утримують 3 і більше корів (понад 700). 


Аграрії волиняни приймали участь у різних конкурсах, які відроджують народні традиції: конкурс на обмолот снопа ціпом.

1

Також гості свята стали учасниками майстер-класів: біопластика «Український віночок - створення віночків за традиціями і звичаями українського села» (проводила ГО «Чарівний пензлик» керівник Жупанюк Алла), «Апітерапія» - проводила Шотік Марія, «Лялька-мотанка - правдивий оберіг» - проводила Бугай Наталія.


Кожен отримав приз безпрограшної лотереї, які люб'язно надали спонсори «Обжинки-2017».  Свято завершилося святковим концертом.

Коментарі
10 Вересня 2017, 15:12
А де Люди, які важко працюють на землі? одна показуха!!!
10 Вересня 2017, 15:32
Головне Тані Добровольській-Новосад подякувати, вона скрізь встигає і без різних допоміжних засобів влізти. А люди, що працюють, то таке... без них можна, а без Тані - ні!
10 Вересня 2017, 15:59
заберіть уже тих дєвок з Мальованки це ганьба району. Гайворонська та апарат РДА під час жнив були за кордоном. Так вболівали за жнива а Танька із Сірожкою на морі.А прості Люди хліб збирав для України.
10 Вересня 2017, 23:35
Гайворонська хвалиться ОСГ з коровами, а подяку отримав Горбач! От, як таке можна провернути? Яким коровам він грає? По його милості десь надої збільшилися?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024