Волинь третя в Україні за кількістю створених ОТГ

07 Вересня 2017, 09:23
1851

Волинська область посідає третє місце в Україні за кількістю створених об’єднаних територіальних громад, а перший поштовх до добровільного об’єднання був зроблений саме Асоціацією міст України.

Робота триває і нині, так завдяки експертам Волинського регіонального відділення АМУ, село Іванчиці вирішило доєднатися до Княгининської ОТГ, - йдеться на сторінці Волинського регіонального відділення Асоціації міст України у Facebook. 

Про це на круглому столі «Розроблення рекомендацій щодо конфігурацій майбутніх ОТГ відповідно до критеріїв, визначених у Методиці формування спроможних ОТГ» нагадав виконавчий директор Волинського регіонального відділення АМУ Богдан Самойленко.  

Захід був організований Волинським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». На ньому презентували Перспективний план Волинської області, обговорили внесення змін до нього та розробили рекомендації щодо конфігурації майбутніх ОТГ відповідно до критеріїв, визначених у Методиці формування спроможних ОТГ. 

До речі, експерти Волинського регіонального відділення АМУ Валентин Малиновський, Василь Гром, виконавчий директор Богдан Самойленко – члени робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування територій громад на Волині. 

Під час обговорення пан Самойленко нагадав присутнім, хто саме стояв біля витоків реформи децентралізації в Україні загалом та на Волині зокрема. 

«Приємно, що 2015-му році Асоціація міст України сприяла тому, щоб прийняли закон про добровільне об’єднання, нами було розроблено Методику формування спроможних ОТГ, у рамках проекту «Пульс» розпочав роботу «Офіс реформ».

Робота триває і нині, так 2016-го наші експерти сприяли створенню багатьох громад, здійснили понад 50 виїздів у райони, щоб інформувати людей про переваги децентралізації. Цьогоріч одним із важливих наших досягнень вважаємо те, що наш експерт Валентин Малиновський посприяв, щоб село Іванчиці вирішило доєднатися до Княгининської ОТГ», – сказав виконавчий директор Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024