Переспа: поріг школи переступили понад 30 першачків

05 Вересня 2017, 16:45
3924

Про те, як відбулося свято Першого дзвінка у селі Переспа Рожищенського району, написали наші читачі.

На електронну адресу Район.Рожище надійшов лист про урочисту подію 1 вересня. Подаємо текст листа без змін:

«Перший дзвінок – традиційне свято школярів , яке розпочинає навчання. Для одних він пролунав вперше , а для інших – востаннє, бо поставить крапку в багаторічному шкільному марафоні з усіма його уроками і перервами , контрольними роботами і домашніми завданнями.

Перший дзвінок – це унікальне свято. Воно дарує усім однаково схожі спогади, почуття і переживання. І щось у ньому є таке , що жодного не залишає байдужим, і навіть через багато років вабить та кличе до себе. У цей день приймали найщиріші вітання та побажання міцного здоров’я , радості , невичерпаної наснаги усі присутні , особливо ті, для кого нинішнє 1 вересня залишиться особливо пам’ятним , сповненим незабутніх вражень та емоцій адже у їхньому житті відкрито одну сторінку , де все вперше - перший дзвінок, перший вчителька, перший урок. І не дивно, що саме їм , першокласникам адресовані цього дня найтепліші слова.

Їх – 33, маленьких школярів в костюмчиках та платтячках, з великими білими бантами , таких гарних, кумедних і смішних . Під звуки музики , тримаючи за руки мам чи татусів , вони чемно стали у рядочок. Звучить гімн України. Старшокласники підняли жовто-синій стяг і свято оголошено відкритим.

Вітає директор школи Нечипорук Ольга Михайлівна, вручає грамоти та похвальні листи переможцям змагань та конкурсів, відмінникам. Наші діти талановиті , творчі, спортивні , а доказом є те , що вони призери багатьох районних, обласних конкурсів, олімпіад. Романюк Марія учениця 11 класу зайняла I та II місце у районному та обласному конкурсах сучасної естрадної пісні та отримала грамоту і грошову премію. А велика заслуга у цьому вчителя музики Клевець Лілії Володимирівни , яка своєю творчою енергетикою заряджає своїх вихованців . А також у туристичному, краєзнавчому злеті учнівської молоді команда КОНЗ «Загальноосвітня школа I-III ст. с. Переспа» зайняла III місце серед учнів району , який проходив у селі Крижівка 7-9 червня . Керівником та наставником цієї команди є Случик Валентина Георгіївна. Особливо свої здібності показала учениця 9 класу Шафранюк Дарина зайнявши III місце зі спортивного орієнтування у особистому заліку. Особливо проявили себе учні Кузава Катерина, Кізім Яна, Вакулюк Катерина , Відрінський Максим та Трохимчук Михайло які є творчими , кмітливими та витривалими.

Сільський голова Лук’янчук Віктор Петрович вже традиційно приносить у цей день нам подарунок – стіл для гри у настільний теніс. Лунають побажання від батьків, учителів, учнів.

Настає урочиста мить. Срібний дзвоник над краєм співає, в синім небі лунає для нас. Всіх дітей до школи скликає На навчання! У добрий час!»

Коментарі
05 Вересня 2017, 22:02
А фото де?
06 Вересня 2017, 09:40
На 10сіл 30першачків.? Не залишаються люди в цих селах. І хочуть бути центром гоомпди? Немає розвитку сіл, немають роботи люди.
06 Вересня 2017, 15:19
Понад 30, це ж не показник, бо у вас багато сіл...<br/>Наприклад в с.Навіз - 20, в с.Топільне - 17....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024