Важливі питання обговорили на колегії Рожищенської райдержадміністрації

01 Вересня 2017, 16:37
2409

У Рожищі відбулася колегія райдержадміністрації, під час якої розглянули 5 питань порядку денного.

Переспівський сільський голова Лук’янчук Віктор розповів про свою роботу та роботу очолюваного ним виконавчого комітету щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади. З основних завдань, над якими працює сільська рада у 2017 році, голова назвав наступні: проведення поточних ремонтів доріг та вулиць, реконструкція вуличного освітлення с.Переспа, реконструкція та ремонт приміщення ПМСД в с. Переспа, заміна вікон в сільському клубі с.Трилісці, - повідомляють у РДА.

На сьогодні здійснено ряд заходів з енергозбереження. Так у 2017 році проект новоствореної громадської організації «Переспівська організація Пролісок»  був відібраний для впровадження мікропроекту щодо виконання робіт по енергоефективності в амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Переспа.

Проведено поточні ремонти доріг. Упорядковано сміттєзвалище.

Колегією рекомендовано виконкому Переспівської сільської ради забезпечити якісне виконання сільського бюджету, на засіданнях виконкому аналізувати виконання сільського бюджету, в разі потреби переглянути виконання дохідної частини в розрізі видів платежів та приведення у відповідність до фактичного їх виконання, вжити вичерпних заходів щодо забезпечення першочергового спрямування коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери та на проплату за спожиті енергоносії.

Про стан дотримання громадського порядку в районі доповів  Басалик Олександр Іванович – начальник Рожищенського відділення поліції Ківерцівського відділу  Головного управління національної поліції у Волинській області.

У своєму виступі він зазначив, що важлива роль у реалізації завдань боротьби зі злочинністю, попередженні адміністративних правопорушень належить профілактичній роботі поліції серед громадян, а також проведення заходів профілактичного впливу відносно осіб раніше судимих, зокрема посилення контролю за їх поведінкою, способом життя, взяття під адміністративний нагляд, перевірка за місцем проживання. Станом на сьогодні на профілактичному обліку у ВП перебуває 62 особи, які звільнились із місць позбавлення волі і судимість їх не погашена.

Рожищенським ВП ГУНП вживається ряд заходів з попередження правопорушень, пов’язаних з насильством  у сім’ї. В поточному році кримінальних правопорушень, скоєних на побутовому грунті не допущено, за вчинення насильства в сім’ї складено 101 адміністративний протокол.

Проводяться перевірки навчальних, розважальних закладів та місць проведення дозвілля з метою попередження та виявлення фактів торгівлі або вживання наркотичних засобів чи психотропних речовин. Порушники притягуються до адміністративної відповідальності.

На профілактичному обліку в ювенальній превенції перебуває 9 неповнолітніх за скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.   У 2017 році 72 дорослих притягнуто до адміністративної відповідальності за скоєння правопорушень щодо неповнолітніх. За правопорушення, пов’язані з самогоноварінням та продажем алкоголю, складено 19 адміністративних протоколів.

Працівниками СРПП Рожищенського ВП складено 1175 адміністративних протоколів та постанов, з них за керування транспорт в стані сп’яніння – 80.

Важливу роль в охороні громадського порядку в Рожищенському районі відіграють громадські формування (варти порядку).

Про стан відповідності чинному законодавству розпорядчих документів виконавчих комітетів міської, селищної, сільських рад доповіла Кузьміч Оксана – головний спеціаліст юридичного відділу апарату райдержадміністрації. За результатами перевірки рішень виконкомів міської, селищної та сільських рад на відповідність їх вимогам діючого законодавства встановлено, що у звітному періоді затверджувались заходи щодо кращого виконання повноважень у галузі звернень громадян. В рішеннях виконавчих комітетів істотних порушень не виявлено.

Про стан казначейського обслуговування коштів державного та місцевих бюджетів у 2017 році доповіла Кулюк Оксана – начальник управління Державної казначейської служби України у Рожищенському районі Волинської області.

За результатами перевірки та аналізу бюджетної звітності про виконання державного бюджету станом на 1 серпня 2017 року встановлено, що до державного бюджету по Рожищенському району станом на 01.08.2017 надійшло  21 128 ,6 тис. гривень.  До загального фонду державного бюджету надійшло 20 554,3 тис. грн., до спеціального фонду  – 574,3 тис. гривень. За 8 місяців 2017 року за загальним фондом державного бюджету  відкрито асигнувань на суму 32,6 млн. гривень. Видатки спеціального фонду державного бюджету становлять 668,4 тис. грн. Дебіторська і кредиторська заборгованість за загальним фондом державного бюджету  зменшилась порівняно з початком року. З метою спрощення та оптимізації взаємодії розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у процесі казначейського обслуговування в територіальних органах Казначейства Волинської області розпочато процес запровадження електронної форми обслуговування клієнтів за допомогою програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – Казначейство» з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису та сучасних інтернет-технологій. При цьому розпорядники та одержувачі бюджетних коштів мають можливість в режимі реального часу відстежувати стан своїх рахунків та отримувати виписки, контролювати проходження платежів. Тому сільським радам, які у наступному році будуть мати прямі взаємовідносини з державним бюджетом, необхідно передбачити перехід на програмно-цільовий метод при затвердженні  бюджету на 2018 рік.

Про стан підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до проходження осінньо-зимового періоду 2017-2018 року доповів Поторась Василь Павлович – начальник відділу економіки райдержадміністрації.

Станом на сьогодні підготовлені документи на сесію районної ради щодо будівництва в м. Рожище 4 котелень працюючих на альтернативному виді палива, які постачали б тепло в ряд установ та будівель замість центральної котельні Рожищенського ПЖКГ, працюючої на природному газі.

Паралельно триває підготовка Рожищенської центральної котельні ПЖКГ.  Наявна на підприємстві техніка підготовлена до зими. У КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» відбувається заготовка грунтово-пісчаної суміші, проводиться регулярна заміна ламп у світильниках вуличного освітлення на ЛЕД-лампи.

Із запланованих робіт повністю проведено поточні ремонти доріг по вулицях: 1 Травня, Привокзальна, Незалежності, Гагаріна, Шевченка, Мостова, Гранична, Заньковецької.

Станом на сьогодні готовність до роботи в зимових умовах в школах становить 96,4 %. Системи водопостачання та каналізації загальноосвітніх навчальних закладів підготовлені повністю. По енергозберігаючих заходах встановлено 113 вікон в  8-ми ЗОШ району.

Заклади культури району підготовлені до настання зимового періоду: закінчено капітальний ремонт системи опалення в РД «Просвіта» та центральній районній бібліотеці, проводиться заміна системи опалення в дитячій музичній школі, проведено часткову заміну вікон та дверей в клубних закладах сіл району.

Виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій для ремонту клубу с. Башова, капітальний ремонт даху БК с. Копачівка, поточний ремонт клубу с. Тростянка.

Заклади охорони здоров’я району готуються до опалювального сезону. У центральній районній лікарні вже проведено ряд заходів. КЗ «Рожищенський районний ЦПМСД» заплановано провести заміну вікон та дверей на енергозберігаючі у Духченському ФП.

З метою забезпечення сталого функціонування у зимовий період 2017-2018 років громадян, які потребують соціального захисту, проведено обстеження умов їх проживання та вивчення потреб.

Коментарі
01 Вересня 2017, 21:04
А потрібна така адміністрація
01 Вересня 2017, 21:46
ви бачили ремонт клуба в Тростянці
27 Жовтня 2017, 10:33
невже новосадитха зробила... добро тростянецькій громаді. спільно хоче копачівкою керувати з своїм колишнім ...............
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024