Рудня: помолилися за школярів

30 Серпня 2017, 17:02
1556

У вівторок, 29 серпня, наступного дня після свята Успіння Богоматері, в селі Рудня Рожищенського району традиційно звершується богослужіння для тих, хто з першого вересня приступить до навчання. Не став винятком і цей рік.

Ще з самого ранку до храму почала сходитись дітвора, – повідомляють у Рожищенському благочинні УПЦ.

Богослужіння розпочалося з утренні, на якій під час полієлея всі підійшли до помазання. Після завершення першого часу кліриком Свято-Михайлівського храму міста Рожище священиком Олександром Іваничко були прочитані молитви таїнства Сповіді. Також священик виголосив проповідь де в доступних для дітей порівняннях розповів про важливість покаяння в житті людей.

«Як ви регулярно миєте своє тіло, так і регулярно потрібно очищати свою душу» – наголосив проповідник.

Далі отець Олександр звершував саме таїнство, а настоятель храму священик Дмитрій Теравський у цей час служив Божественну літургію. Загалом до таїнств Сповіді та Причастя приступило більше двадцяти дітей дітей.

По завершенні літургії був відслужений молебень перед навчальним роком. Підходячи до ікони Божої матері та хреста отець Дмитрій  окроплював дітей Святою водою та роздавали на пам’ять іконки. Благословляючи дітей священики зауважили, що щоб отримувати допомогу від Бога потрібно самому також прикладати зусилля.







1




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024