Поліція закликає рожищан-власників зброї вчасно пройти перереєстрацію

29 Серпня 2017, 19:34
1635

Працівники Рожищенського відділення поліції попереджають рожищан, власників зброї, про необхідність її перереєстрації.

У Рожищенському районі деякі власники зброї досі не перереєстрували її, або просто забувають про необхідність продовження строку дозволу на її зберігання, або свідомо ігнорують вимоги законодавства і автоматично переходять у розряд правопорушників.

Про це, зокрема, повідомив інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи сектору превенції Рожищенського відділення поліції  Олег Помогаєв.

Власникам вогнепальної зброї для ознайомлення з вимогами щодо перереєстрації потрібно заздалегідь звертатись у дозвільну систему Рожищенського ВП ГУНП У Волинській області, (за адресою м. Рожище, вул. Незалежності, 93; тел. 0685634402).

Стаття 192. Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік

Порушення громадянами встановлених строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю  польоту кулі понад 100 метрів за секунду або правил взяття їх на облік в органах внутрішніх справ у разі зміни місця проживання -тягне за собою попередження або накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У зв’язку із відкриттям сезону полювання власникам мисливської зброї нагадують також, що перенесення або перевезення вогнепальної, пневматичної зброї має бути у розрядженому стані.

Під час перенесення або перевезення вогнепальної, пневматичної та холодної зброї, боєприпасів до неї, пристроїв та зазначених патронів власник зобов’язаний мати при собі дозвіл органу внутрішніх справ на право зберігання та носіння зброї. Категорично забороняється передавати особисту зброю іншим особам.

Зброя, бойові припаси до неї, пристрої та зазначені патрони, що належать громадянам, мають зберігатись в металевих ящиках, сейфах, спеціально виготовлених для зберігання зброї, за місцем їх постійного проживання або в місцях тимчасового перебування власників (дачних будинках, тощо), про що повідомляються органи внутрішніх справ. При цьому зброя та пристрої мають бути в розрядженому стані.

Стаття 190. Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї

Придбання, зберігання, передача іншим особам або продаж громадянами вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без дозволу органів внутрішніх справ – тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, – тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї.

Стаття 191. Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів

Порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів громадянами, які мають дозвіл органів внутрішніх справ на зберігання зазначеної зброї, – тягне за собою накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, – тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів або без такої.

Також варто не забувати, що володіння зброєю – це відповідальність не лише за себе, а й за оточуючих.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39