Береськ: на престольне свято правили дев’ять священиків

29 Серпня 2017, 18:50
3126

У понеділок, 28 серпня, в день свята Успіння Пресвятої Богородиці престольне свято відзначали жителі села Береськ.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла святкове богослужіння очолив благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, якому співслужили   протоієрей Григорій Панчук (с.Щурин), протоієрей Іван Сургент (м. Луцьк), протоієрей Василь Антонюк (с. Квітневе), протоієрей Олександр Дацюк (с. Городині), протоієрей Миколай Омельчук (с. Смолигів, Луцького району), вихідець із села Береськ протоієрей Іван Омельчук, який звершує своє служіння у Київській області, священик Євгеній Срібний (с. Доросині) та настоятель храму протоієрей Федір Сігнаєвський, – повідомляють у Рожищенському благочинні Волинської єпархії УПЦ.

Богослужіння звершувалося під спів двох хорів: місцевого церковного та хору священиків благочиння.

По завершенні Божественної Літургії відбувся хресний хід навколо храму, під час якого після читань Святого Євангелія присутніх було окроплено Святою водою. Отець благочинний привітав настоятеля храму  та прихожанами із святом і побажав їм постійного заступництва Божої Матері.  Отець Федір  подякував духовенству та вірянам за свято та побажав їм многих благословенних Богом літ життя.

Коментарі
30 Серпня 2017, 14:44
У Навозі тоже було престольне свято .але чогось ніхто не написав про це .Чи це залежить від сільського голови
30 Серпня 2017, 17:45
Це залежить не від сільського голови, а від самих парафіян, які відвідують храм. Значить нема кому написати про їхнє свято)))
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024