У Рожищі дев’ятикласники дискутували, чи бувають права без обов’язків

11 Грудня 2015, 14:55
1963

Сьогодні в Рожищенській районній бібліотеці для дорослих відбулася година міркувань «Чи бувають права без обов’язків?» у рамках проведення Всеукраїнського тижня права. Захід підготувала для дев’ятикласників ЗОШ № 2 м. Рожище провідний бібліотекар відділу обслуговування Любов Плохотюк.

Як зауважила організатор, він має на меті підвищення рівня обізнаності про свої права й обов’язки серед молодого покоління, формування правових знань школярів, виховання громадянських рис і переконань, дотримання законів України.

Запросили поміркувати разом із підлітками представників районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Директор центру Олег Шварцкоп розповів дітям про правові аспекти, ознайомив учнів з поняттям «міжнародні стандарти прав дитини»: Декларація прав дитини та Конвенція ООН про права дитини.

Також присутні переглянули фільм на цю тему. А згодом опрацювали вправу «Трансплантація серця». Суть полягає в тому, що група учасників, умовних лікарів, має правильно розпорядитися, кому першому з 9 хворих, які чекають на пересадку органа, віддати перевагу. Дуже було приємно слухати обґрунтування дітей про те, чому вони надавали пріоритет тому чи іншому пацієнту. Хоча відповідь одна – всі люди мають право на життя.

Всі охочі мали також нагоду ознайомитися з книгами правового характеру в інформаційному куточку «Знай свої права».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024