Рожищани відзначили 115-річчя з дня народження Катерини Білокур

09 Грудня 2015, 20:44
2325

Сьогодні, 9 грудня, на засіданні літературно-мистецької вітальні «Світ прекрасного» в Рожищенській бібліотеці для дорослих святкували 115-річчя з дня народження талановитої художниці та дивовижної жінки Катерини Білокур – українки за національністю та за духом, єдиної в світовому живописі неосвіченої жінки-селянки, яка самотужки сягнула воістину фантастичних висот у малярській справі.

Під час заходу «Чарівниця пензля», учасники поринули у чарівний світ мистецтва, життя та творчості мисткині Катерини Білокур. Переглядали чудові полотна, які передають невмирущу красу живописної української природи, її неосяжні степові далі, колгоспні лани, щедрі дарунки родючої землі і розмаїття квітів, обговорювали та ділилися особистими враженнями.

Цікавим доповненням став перегляд документального фільму про художницю, про її непросту долю: знехтувала своїм сімейним щастям заради малярства, а в результаті здобула справжню всесвітню славу.

Особливим гостем на заході був місцевий художник і великий патріот України, керівник ініціативної групи «Мистецький форпост» Віталій Шевченко. Приємно, коли українці досягають мистецьких висот і залишаються не просто відданими справі людьми, а щирими патріотами рідного краю.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39