Рожищани в столиці протестували проти призначення Кватирка головним лісівником області

09 Грудня 2015, 15:45
1765

8 грудня під стінами Держлісагентства в Києві пройшла акція-протест проти призначення на посаду керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка, який нині є виконувачем обов’язків у цій структурі. Протестувати до столиці поїхали представники деревообробних господарств, лісової галузі області з Луцька, Ківерців, Маневичів та Рожища. Підтримували їх і самооборонівці міст Рожище та Ківерці.

Кватирко, як зазначають активісти, причетний до багатьох махінацій. Але незважаючи на те, що на його рахунку не один конфлікт із законом, півдесятка кримінальних проваджень, його не лише неправомірно призначили на посаду в. о. керівника обласного управління ЛМГ, так ще й, проігнорувавши попередні протести людей, мають намір поставити начальником.

Оскільки зустрітися протестувальникам із головою Державної агенції лісових ресурсів Олександром Ковальчуком не вдалося (був у відрядженні), то відповіді на їхні запитання намагалася дати його перший заступник Христина Юшкевич. Саме вона й зазначила, що «призначення начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства на постійній основі буде здійснюватися відповідно до вимог чинного законодавства України. У разі встановлення результатами спеціальної перевірки відомостей, які не відповідатимуть вимогам чинного законодавства, Олександр Кватирко не буде призначений на посаду».

Та активісти вже не ймуть віри, кажуть, що корупція в лісовій галузі процвітає, а про люстрацію причетних до неї людей узагалі немає мови. Тому зауважили, що це лише попереджувальна акція і якщо на думку громадян не звертатимуть уваги, то наступний мітинг буде більш багатолюдним.

Також вони висунули недовіру голові Держлісагентства та пішли до Міністерства АПК вимагати його відставки.

Дії мітингувальників підтримали і депутати Остап Єднак, Семен Семенченко та Володимир Парасюк.

Коментарі
10 Грудня 2015, 00:33
Страйкували злодіі, що крали безнаказано ліс, а тепер бояться відповідальності!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024