Чому небезпечно куштувати розрізані кавуни та дині

15 Серпня 2017, 08:10
3261

Кавуни та дині часто накопичують шалену кількість нітратів, які є в ґрунті. Але навіть це не так сильно загрожує здоров'ю, як покупка нарізаних кавунів і динь.

Повідомляє Перший.

Ранні кавуни та дині через високий вміст хімічних речовин, здатні викликати сильне отруєння. Тому спеціалісти рекомендують дочекатися хоча б другої половини серпня для їх покупки. Але ще небезпечніші – розрізані кавуни.


За словами експертів, в кавунах, особливо на зрізах і м'якоті, можуть розвиватися небезпечні мікроорганізми – саме тому категорично не рекомендується купувати розрізані кавуни.


Лікарі також зазначають, що не можна бути на 100 % впевненими, що продавці розрізали ягоду чистим ножем і на стерильній поверхні. А прикривши зріз харчовою плівкою, продавці, хоч і захищають їх від пилу, але фактично створюють для бактерій ідеальні умови для швидкого поширення.

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024