14 серпня: гортаючи рожищенський календар

14 Серпня 2017, 08:11
2759

14 серпня День народження зустрічає демобілізований військовослужбовець 72 ОМБр Орест Ласкавий з села Сокіль.  

Щиро вітаємо іменинника та бажаємо міцного здоров’я, невичерпної енергії та наснаги, благополуччя і добра. Нехай кожен день буде наповнений корисними справами і теплом людських стосунків, а мрії втілюються в життя та приносять бажану радість і задоволення.

Бажаємо Вам, Оресте, щасливої долі, душевної гармонії, оптимістичної налаштованості на нові здобутки. Вічної молодості душі та доброти серцю, здійснення всіх Ваших планів та сподівань.

День Ангела святкують: Алім, Антонін, Гурій, Євсевій, Єлизар (Єлеазар), Киріак, Кирик, Леонтій, Максиміліан, Маркел, Олександр, Соломонія (Соломія), Тимофій, Федір.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

14 серпня церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього, Свято Всемилостивого Спаса та Пресвятої Богородицi (Перший Спас), Медовий Спас (у народі Маковія, Спас на воді, Спасівка), Семи мучеників Маккавеєвих: Авима, Антонiна, Гурiя, Єлеазара, Євсевона, Алима i Маркела, матерi їхньої Соломонiї та учителя їхнього Єлеазара (166 р. до Р.Х.), Початок Успенського посту. УСПЕНСЬКИЙ ПІСТ (триває з 14 до 27 серпня включно).

Погода: Сьогодні очікується плюс 18–23 °C, можливий дощ, помірний вітер. 

Народний прогноз погоди: 14 серпня відзначається свято Походження Хреста Господнього (Перший Спас). Наші пращури говорили, що у Спаса всього в запасі: і дощ, і вітер, і різна погода, тобто погоду у цей день передбачити було складно. Якщо все-таки у цей день буде дощ, то мало пожеж буває. З цього дня починаються проводи літа, може бути перший ранній нічний заморозок, початок холодних рос.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024