Рожищенський район: батьки масово відмовляються від щеплень дітям

13 Серпня 2017, 16:30
3991

Від початку минулого року в районі зареєстровано 1 випадок захворювання на кашлюк, 1 випадок мононуклеозу та 4 випадки скарлатини.

Зокрема, стало відомо, що на кашлюк захворіла дитина, яка не отримала необхідного курсу щеплень від цієї недуги.

Як виявляється, ситуація з щепленнями в районі критична і подекуди сягає всього лиш 35%.

«Основним методом профілактики крапельних інфекцій таких як дифтерія, кашлюк, поліомієліт, туберкульоз є профілактичні щеплення. Але обсяги проведення щеплень дітям невисокі. Дуже малий відсоток охоплення щепленнями дітей проти дифтерії та правцю: діти до 1 року – понад 21,7%, діти у 18 місяців – 15%, діти у 6 років – 33%, діти в 16 років – трохи більше 35%, діти 16 років і старші – майже 18 %.

Проти поліомієліту: діти у 18 місяців – трохи більше 33%, діти у 6 років – 30%, діти в 14 років – 31%.

Проти кору: діти 2 роки і старші – 38%, діти у 7 років і старші – 35%.

Це зумовлено тим, що в ЗМІ розповсюджується негативна інформація про якість вакцин, тому батьки пишуть відмови робити щеплення дітям. Я вважаю, що потрібно ретельніше провести роз’яснювальну роботу в школах та дитсадках про необхідність щеплень як ефективного  методу профілактики інфекцій серед дітей», - наголосив Микола Демидюк, завідувач Рожищенського відділу державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Коментарі
13 Серпня 2017, 21:59
Абсолютно правильно розблять мамочки не щеплюючи своїх діток цією індійською вакциною, бо ця вакцина заморожена, розморожена і ще раз перемородежена, тобто дають нам все що найдешевше і найгірше. Це дуже добре, що дітки які отримали таку прививку нормально її перенесли. Але нажаль бувають плачевні випадки. Є прекрасні вакцини такі як гексаксим, інфандрікс але нажаль вони коштуюють приблизно 1тис. грн.. і дуже шкода, що держава не забезпечує нормальною вакциною всіх діток, адже не всі можуть мають змогу придбати цю вакцину.
14 Серпня 2017, 00:06
Роз'яснювальну роботу вони проведуть.. добровільно-примусово будуть прививати? Що вакцина найгірша то нормально, а як організм дитини себе поведе то пофіг.
14 Серпня 2017, 00:31
Нічого страшного немає. Я теж довго боялася цієї вакцини, але наважилися зробити і все добре!!! Ніжка в дитини поболіла три дні, а потім все як рукою зняло . Тепер раді, що зробили. Ми самі себе накручуємо, а даремно
14 Серпня 2017, 01:02
Побачимо, що заспівають ті мамочки, як піде не дай Бог епідемія якогось там правцю. Тоді скосить всіх непривитих і будуть чухатися, де не свербить. Так прививка переноситься не без ускладнень, але в нас в місті з усіх щеплених дітей ніхто не помер. Поболіла нога, потемпературила дитина день- два і все. Не треба робити паніки!!!!
14 Серпня 2017, 02:51
Чесно кажучи, мам, що бояться нашкодити здоров'ю своїй дитині, зрозуміти можна. Наслухавшись байок і переказів про неякісну вакцину, піддаються емоціям а не розуму, тому і не роблять щеплень. Хочу внести ясність щодо вакцини чи то індійського виробництва чи то ще якоїсь країни(не з числа розвинених), на які нарікають батьки, що вся вакцина в державних мед установах -це держзамовлення. Звичайно вона непротермінована, зберігається і доставляється в клініки в холодильниках з дотриманням температур, інакше ніхто б не взяв на себе відповідальність і не колов би її дітям. Єдиною відмінністю між європейською вакциною є те, що вона може бути не належно очищена від білка, і тому інколи трапляється у діток алергія. Алергія ця на білок, а не на інші складові вакцини, тому проконсультувавшись з педіатром, і вияснивши для себе ймовірність алергії у дитини, раджу робити вакцинацію, якщо ви справді любите саоїх дітей. Не піддавайтесь на провокації, якщо почуєте іншу думку, і бережіть своїх дітей, адже хто крім вас, про них подбає.
14 Серпня 2017, 11:42
Це добре, якщо ніжка поболіла і перестала. Добре, що її не СПАРАЛІЗУВАЛО ту ніжку, не тільки ніжку. Прививки дають ускладнення, ще й які дають, роблячи дітей інвалідами. От тільки лікарі цього ніколи не визнають, що причиною паралітичних ускладнень стала саме прививка. Не у всіх дітей стійкий імунітет, а прививка - це ослаблений вірус в ЗДОРОВИЙ організм, і може стати причиною тієї хвороби, від якої прививають. Ніхто з лікарів не візьме на себе відповідальності за наслідки прививок, я не я і хата не моя, така їх позиція. Згідна з попередніми дописувачами, що нам, українцям, втюхують дешеве гівно, з помиок світу. Протерміновані, дешеві, вакцини, попередніх поколінь, які вже давно не актуальні, до того ж везуться морожені-переморожені. Та і в якісних вакцинах з Європи, та і взагалі у вакцинах є і стовбурові клітини тварин, в тому числі хворих, бо перевірити кожну, на жаль людський фактор не взмозі, солі важких металів, і навіть отрути, той же формальдегід. Хто зна, як людський організм на це зреагує. Добре, якщо "пронесе", дитина лишиться здорова. А кому хочеться бути отим одним на мільйон? (З соціальної реклами про вакцину від поліомієліту, яка дає одне ускладнення на мільйон). Значить, таки ускладнення є, і небезпека теж є. Бути здоровим і лишитися інвалідом до кінця своїх днів через прививки, вам теж хочеться?
14 Серпня 2017, 15:56
Ризики нас і наших дітей переслідують по всьому житті і це не тільки прививки. Ми можемо кожну секунду потрапити під машину, на нас може впасти дерево, покусати скажений собака, вбити блискавка і так далі. Вирішувати нам батькам, але дійсно випадки тяжкі один на мільйон, а як прийде епідемія то скосить тисячі. Задумайтеся!!!
14 Серпня 2017, 17:25
Ви не мама, а цинічка! Для кожної жінки її дитина смисл життя. Ну подумаєш, від прививки скалічиться чи вмре одна, бо як прийде епідемія, то скосить тисячі. А ви хотіли б, щоб таа одна була саме вашою? Я б ні!
14 Серпня 2017, 21:00
Ваша мова ні до чого. Я якраз із тих мам, які дуже боялися цієї прививки. В нас не було третього АКДС, а дві перші ми робили гарною вакциною, яку я купувала сама в аптеці, бо держава тоді не виділяла. Кожна коштувала по 200 грн. Це було десь 3 роки тому. Третю АКДС ми не встигли зробити, бо почалася осінь, дитина хворіла, а потім ця вакцина почала коштувати 1000 грн. І от коли в садочку нас почали напрягати зробити третю АКДС, я дуже боялася, бо чула про цю ніжку, яку віднімає і таке інше. Так ми з листопада того року протянули аж до літа. Попри це прививку зробили фактично всі діти нашої групи, і нічого страшного не сталося. Тоді я вирішила побороти свій страх і прищепити дитину, адже на носі вже в нас була ревакцинація в 6 років. І все пройшло нормально, потемпературили 2 дні, поболіла нога десь дні 3-4 і все як рукою зняло. Але про такі побічні ефекти нас відразу повідомили в поліклініці і сказали, що подавати дитині перші дні. Так що не треба мене ображати, я якраз таки дуже переживаю за свою єдину дитину. Просто хочу до вас донести, що дуже часто біда до нас приходить саме тоді коли ми не чекаємо, а коли дуже чогось боїмося, то все якраз даремно. А серед цих тисяч якраз і може бути наша дитина і кого тоді будемо винити????? Повірте, це не менш ризиковано!!! Хоча справа ваша. Бійтесь далі і розводьте паніку.
15 Серпня 2017, 01:25
Робіть прививки собі і своїм дітям, но всі розуміють що прививки не якісні
15 Серпня 2017, 15:29
Стільки емоцій з приводу щеплень. А холодного розсуду мінімум. Невже ви вірите що медицина зацікавлена вас вилікувати? Чим більше ви будете хворіти тим більше зароблять фармацевтивчні корпорації. Яка різниця, дешева вакцина чи дорога, суті вакцинації це не міняє. <br/>Наприклад, ви робите немовляті щеплення від гепатиту на 1-3 день життя. Яка в цьому така термінова необхідність. Дитину не ріжуть, крові не переливають. Дитина народжується в чистих, наближених до стерильних умовах. Шанс заразитися близький до нуля. Навіщо бомбардувати дитячий імунітет вакциною?<br/>Та відкрийте навіть офіційні джерела і почитайте склад вакцин. Там є, до слова, солі ртуті. Як вам такий складник?<br/>Не вірте усьому що каже &quot;голубий екран&quot;.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024