Волинські «батьківщинівці» зробили вагомий внесок, аби голос народу почули у Вашингтоні

09 Серпня 2017, 17:03
1873

Міжнародний валютний фонд відкликав вимогу запровадити ринок сільськогосподарської землі як одну з умов надання фінансової допомоги Україні.

Безумовно, на це вплинула активна позиція українських громадян, які з ініціативи Всеукраїнського Об’єднання «Батьківщина» долучилися до всенародного референдуму і заявили про недопустимість продажу родючих угідь.

На Волині «батьківщинівці» зробили вагомий внесок, аби голос народу почули у Вашингтоні, де розташований офіс МВФ. З початку агітаційної кампанії за мораторій на продаж сільгоспугідь партійці зібрали понад 62 тисячі підписів жителів області, які висловилися категорично проти намірів влади відкрити хаотичний земельний ринок. Своє слово на захист годувальниці публічно сказали відомі в області аграрії – керівники сільгосппідприємств та фермери, депутати місцевих рад, громадські активісти. Люди тримаються однієї думки: тоді, коли в країні йде збройне протистояння, продаж землі – стратегічного ресурсу – загрожує територіальній цілісності держави.

– Нині можна з упевненістю стверджувати, що рекламна кампанія, яку влада розгорнула в засобах масової інформації про необхідність запровадити земельний ринок, не спрацювала. Звісно, українське село давно чекає економічних реформ, однак зміни, що підуть йому на користь, потрібно ретельно підготувати, – переконаний голова Волинської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Валерій Бондарук.

За його словами, аграрна стратегія політсили Юлії Тимошенко полягає в тому, щоб головним гравцем на земельному ринку стали фермери, власники одноосібних селянських господарств, сільгосппідприємства, які добросовісно виконують свої зобов’язання перед власниками паїв. Таку позицію «Батьківщини» підтримують тисячі волинян, долучившись до всеукраїнського референдуму щодо заборони торгівлі сільгоспугіддями. Збір їхніх підписів триває і зараз, незважаючи на гарячу пору жнив. Адже влада остаточно не відмовилася від намірів виставити на продаж землю.

Перемога буде лишень тоді, коли аграрна політика працюватиме на користь сільгоспвиробників, а не для задоволення апетитів земельних олігархів, яким продаж ріллі відкриє шлях до ще більшого збагачення. Тому важливий кожен голос на захист рідної землі, аби ні в кого – ні в міжнародних кредиторів, ні в української влади – не виникло ані найменшого сумніву в тому, що українці категорично проти відкриття хаотичного розпродажу угідь, який може призвести до обезземелення селян, зростання сільського безробіття, скорочення поселенської мережі, дорожчання продуктів харчування.

Коментарі
10 Серпня 2017, 13:12
певно хвора тимошенко разом із землелюбом і оброблятимуть землю
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39