Коли в Україні почнеться осінь – прогноз синоптика

05 Серпня 2017, 08:35
4263

В Україні після 10 серпня очікується похолодання і, по суті, почнеться осінь.

Так прогнозує завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає Ukr.Media.

«Зараз ми з вами цю спеку повинні пережити, і десь після 10 серпня буде зниження температури. І далі, по суті, починається осінь. Десь з середини серпня температурний режим вже не буде досягати таких високих температур – він буде значно нижче, по температурному режиму буде досить комфортно», - розповіла В. Мартазінова в ході прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За її словами, в першій половині серпня будуть незначні опади, а починаючи з другої половини, коли прийде похолодання слід очікувати великих опадів зливового характеру, але без гроз.

«24 серпня на всій території України очікуються опади, а 27-28 серпня дощі будуть дуже сильні», - розповіла В. Мартазінова. 

За прогнозами вченого, у вересні на південному сході України можуть випасти дві місячні норми опадів. Температура повітря у вересні буде в межах норми по всій території України.

«Середньомісячна температура у вересні складе 17 -20 градусів», - розповіла В. Мартазінова.

За її словами, на початку вересня слід очікувати зниження температури.

«Ще більш сильне зниження  очікується в середині вересня... Буде здаватися, що ми вже зовсім до зими пішли... але в кінці вересня, бабине літо ви побачите», - зазначила В. Мартазінова.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024