Як проводили в останню путь Героя в Соколі

05 Грудня 2015, 19:30
4699

Як вже повідомлялося, на Сході країни під Маріуполем зупинилося серце воїна Руслана Єлізар’єва. 4 грудня, на свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, сонм духовенства району на чолі з благочинним Рожищенської округи протоієреєм Петром Іваничком звершив чин поховання Героя, якому цього ж дня виповнилося би 44 роки, пише прес-служба Рожищенського благочиння.  

Відспівували Руслана під спів місцевого хору та хору священиків у Свято-Троїцькому храмі села Сокіл. Усіх, хто прийшов помолитися за душу новопреставленого, церква вмістити не могла. Переповнені людом храм і подвір’я надавали і без того скорботним піснеспівам ще більш щемкого звучання. Віряни, плачучи, передавали свічки, які на підсвічниках також «плакали» і від того швидко згоряли, наче вказуючи на швидкоплинність життя воїна, що лежав у домовині, – ще такого молодого...

«Раб Божий Руслан пішов виконувати Господню заповідь Любові, пішов захищати мир ціною власного здоров’я, власних сил, власного життя. «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мф. 5, 9).Ось що обіцяв Спаситель у нагороду таким, як воїн Руслан, – звернувся да рідних та присутніх отець Петро. – Ми  молимося за його безсмертну душу та закликаємо усіх також постійно згадувати його у своїх молитвах. Він віддав своє життя за нас. Вічна пам’ять герою!»

Опісля вся похоронна процесія рушила на кладовище. Хрест і знамена були вже біля ями, а люди, здавалося, ще не всі вийшли із церковного подвір’я. Віддаючи тіло землі, священики проспівали  «Вічна пам’ять...» «Вічна пам’ять...»  було на устах усіх присутніх. Вічна пам’ять та Царство Небесне тобі, воїне Руслане!

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50