Дитсадок у Залісцях: протягом місяця очільник області двічі відвідав село і збирається ще

04 Серпня 2017, 09:10
2394

У селі Залісці Рожищенського району батьки діток дошкільного віку вимагають якнайшвидше відкрити дитсадок-довгобуд. Про це йшлося 2 серпня під час візиту голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика у Залісці.

Уже вдруге за місяць очільник області проінспектував хід робіт на будівництві дитсадка, що триває уже 10 років. Нагадаємо, що під час попередньої робочої поїздки у Залісці Гунчик наголосив на тому, що не дозволить приймати дитсадок в експлуатацію, поки не буде облаштована інфраструктура навколо нього – під’їзд, благоустрій території тощо. Очільник області зауважив, що будувати такі важливі для села об’єкти треба комплексно, інакше з часом самі ж батьки дорікатимуть, для прикладу, за те, що діти змушені приходити у дитсадок в болоті через погану дорогу, – пише Волинська правда.

2 серпня, під час візиту наголосили ще й на тому, що проектна організація досі не виготовила проектно-кошторисну документацію. Кошти за це вже сплачені, утім на зв’язок організація не виходить. Тож голова ОДА доручив оформити  юридичну претензію на адресу цієї організації. Натомість на цей час підрядник повинен не припиняти роботи із благоустрою території, монтажу обладнання та внутрішніх оздоблювальних робіт.

До слова, потреба у дитсадку у Залісцях направду значна. Адже сільрада налічує два села, де приблизно 50 дітей дошкільного віку. До того ж, чимало заяв від батьків дітей із сусідньої сільради. Тож люди вимагають негайно запустити дитсадок, готовність якого наразі приблизно 95%. За словами завідувача дитсадка Оксани Нікітюк, між батьками вже назріває бунт.

Проте Володимир Гунчик наголосив на тому, що батькам таки варто пояснити, що краще зачекати із відкриттям до кінця вересня, ніж здавати неготовий об’єкт. Тож з цією метою він доручив голові Рожищенської РДА Інні Гайворонській провести зустріч із батьками.

«До 10 вересня я приїду сюди ще раз. А до того часу прошу управління капітального будівництва і місцеву адміністрацію інформувати мене про те, що вдалося зробити», – наголосив голова ОДА. І додав: «Садочок не прийму, поки не будуть якісно зроблені абсолютно всі роботи. Мені буде потім соромно дивитися в очі цим батькам. Ера відкривати об’єкти до Дня народження Леніна вже минула».

Коментарі
04 Серпня 2017, 18:26
гайворонській Ваш садочок до .....
05 Серпня 2017, 21:24
10 років реставрують цікаво кому це вигідно?
06 Серпня 2017, 21:35
Ви розумієте значення слова реконструкція? А РЕСТАВРАЦІЯ....Пояснюю. <br/> Реконструкція в архітектурі — Перебудова введеного в експлуатацію в установленому порядку об'єкту будівництва, що передбачає зміну його геометричних розмірів та/або функціонального призначення, в наслідок чого відбувається зміна основних техніко-економічних показників (кількість продукції, потужність тощо), забезпечується удосконалення виробництва, підвищення його техніко- економічного рівня та якості продукції, що виготовляється, поліпшення умов експлуатації та якості послуг. Реконструкція передбачає повне або часткове збереження елементів несучих і огороджувальних конструкцій та призупинення на час виконання робіт експлуатації об’єкту в цілому або його частин (за умови їх автономності) (згідно п. 3.21. ДБН А.2.2-3-2014 &quot;Склад та зміст проектної документації на будівництво&quot;)<br/>Реставрація — сукупність рятувальних, відновлювальних і консервативних засобів відносно творів мистецтва (від ювелірства до архітектури).
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024