З Міжнародним днем волонтера!

05 Грудня 2015, 11:11
1271

Кого розуміють під словом «волонтер» жителі планети? Це люди, які безкоштовно на громадських засадах працюють при лікарнях, хоспісах, будинках престарілих, притулках для тварин, реабілітаційних центрах, вони влаштовуюють вуличні акції, збирають іграшки та солодощі для малюків у сиротинцях, їдуть до Африки лікувати хворих дітей...

Але так склалося в Україні, що останніх два роки всі ми живемо в іншій, відмінній від решти світу похмурій реальності: у нас війна. Й у нашій країні ось уже два роки волонтери – це янголи-охоронці хлопців на передовій, які постачають їх усім необхідним на фронті.

Це люди, які звалили на свої могутні (бо разом ми – сила!) плечі величезний тягар забезпечувати солдатів продуктами, обмундируванням, технікою, який мала би узяти на себе держава. І, попри втому, продовжують його нести. «Бо ж хто, як не ми?» – кажуть, і в цьому абсолютно праві. Хто закуповуватиме «броники», щоби хлопці поверталися живими, хто передаватиме теплий одяг, аби не мерзнули в окопах, хто їхатиме на передову бусиком, забитим під зав’язку зібраними всім миром продуктами, хто лагодитиме техніку, хто плестиме маскувальні сітки й в’язатиме теплі шкарпетки, щоб ноги у берцях не дубли, хто закуповуватиме тепловізори, хто нестиме на передачу солдатикам вирощену власними силами городину, як не наші волонтери?

Якби не ви, шановні волонтери, шляхетні лицарі тилу, хтозна, чи змогли б так довго протриматися на лініях оборони наші бійці, до яких, здається, високим  чинам давно байдуже, як і до того, чим завершиться ця гібридна війна. Саме ви щоденною своєю невтомною працею наближаєте нашу перемогу. Витривалості вам, терпеливості, невичерпних життєвих сил, наснаги, здоров’я, добробуту, родинного щастя і, звичайно ж, якнайшвидшої перемоги наших мужніх оборонителів над агресором.

А про рожищенських волонтерів, які щодня виконують свою благородну місію, читайте у статті

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024