У Рожищі відкрилася персональна виставка молодої мисткині

04 Грудня 2015, 13:01
2909

У Рожищенському Будинку дитячої творчості представлена виставка картин рожищенської художниці Марії Закреви. Дівчина з особливими потребами, свого часу закінчила цей заклад.

Прийшла Марійка у Будинок дитячої творчості ще далекого 2002 року. Навчалася у дивовижного майстра пензля Олександра Баканова. Талант, особливе сприйняття навколишнього світу, уміння відобразити його в художніх образах – усе це допомогло юній художниці неодноразово ставати переможницею різноманітних конкурсів та виставок.

Протягом двох років Марія Закрева отримала вісім нагород в обласних та всеукраїнських заходах. У 2006 році посіла ІІІ місце в V обласному конкурсі різдвяно-новорічної атрибутики «Вертеп», ІІ місце – у всеукраїнських конкурсах малюнка «Це наша Україна» та «Ми – підприємці», а на обласному аукціоні виробів художньо-ужиткового мистецтва людей з особливими потребами до Дня святого Миколая отримала 1000 грн за малюнок на склі «Козак Мамай».

У 2007 році ця чарівна дівчина здобула І місце в обласній виставці малюнків «Новорічна фантазія» та І місце в обласному заочному гуманітарному конкурсі «Космічні фантазії». Цього ж року за роботу, представлену на Всеукраїнській виставці художньо-прикладного мистецтва людей з особливими потребами, отримала 100 грн, а за роботу до Дня святого Миколая – ще 500 грн. В 2011 році виборола ІІ місце в обласному конкурсі дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття».

Коли Марія була учасницею Всеукраїнської виставки художньо-прикладного мистецтва громадян з обмеженими можливостями, то саме її робота ввійшла до буклета Міністерства праці та соціальної політики.

Після закінчення ЗОШ № 2 м. Рожища Марія Закрева вступила до Луцького центру професійно-технічної освіти, де здобуває спеціальність – «кравець-модельєр». Нині дівчина – художник-оформлювач у рідному БДТ. Марія також охоче допомагає в пошитті сценічних костюмів для вихованців. Відкрита, цілеспрямована та чарівна панянка – гідний приклад для наслідування кожному з нас.

Коментарі
04 Грудня 2015, 23:33
Марійка дуже світла і приємна людина. Дуже хочеться аби вона і надалі розвивала свій талант.
05 Грудня 2015, 02:53
<p>Чому ви пишете такі завжди "жахливі" заголовки? Що це за "неповносправної мисткині" - як на мене ви ображаєте людину. Хто за це вас відповідає? Майте якусь повагу до людей. Часткова відсутність слуху - не робить людину "неповносправною" - а показує або вашу зверхність або відсутність поваги до інших.</p>
05 Грудня 2015, 22:59
якщо жахливі то не читайте ато завжди жахливі заголовки і читаєте тай читаєте.
18 Вересня 2016, 15:13
А й справді.слово неповносправний якесь жалюгідне й образливе.погодьтесь.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024