У деякі села Рожищенського району не їздять автобуси. Хто винен?

31 Липня 2017, 21:24
8393

Жителі трьох сіл у Рожищенському районі позбавлені будь-яких зв’язків із іншими населеними пунктами. Уже близько двох місяців у села Березолуки, Підгірне, Яблунівка та Підсобне (частина села Березолуки, де було підсобне господарство) не заїжджає жоден автобус.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів місцевий житель Віктор Кужелюк. За словами чоловіка, із 4 червня цього року перевізник, який обслуговував рейсовий автобус, що курсував до цих сіл, відмовився надавати свої послуги без повідомлення причин такого рішення.

«На заміну ніякого автобуса не пустили, нічого не їздить. І два місяці ми відрізані від цивілізації», – підкреслив Віктор Кужелюк.

Як результат – мешканці сіл (загалом приблизно 1 тисяча осіб) не мають змоги доїхати до районного центру. Для того, щоб дістатися до Рожища, вони змушені добиратися пішки чи під’їжджати на конях до села Кроватка, повз яке проїздить автобус за напрямком Турійськ–Луцьк.

За словами Віктора Кужелюка, «добре, що хоч є невідкладна швидка медична допомога», яка виручає в екстрених випадках.

Як зазначив директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка, згідно з новим законодавством, обласна адміністрація відповідає виключно за внутрішньо обласні перевезення, а внутрішньорайонні перевезення повинна забезпечувати районна адміністрація.

«Ми забезпечуємо внутрішньо обласні перевезення та приміські перевезення в містах обласного значення. Це Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський і Нововолинськ. Наше завдання – сполучити всі районні центри з обласним центром і містами обласного значення. Сполучення Луцьк–Рожище в нас є, а вже районні адміністрації сполучають села з районним центром», – зауважив Іван Мирка.

Перший заступник голови Рожищенської районної державної адміністрації Ігор Шкільний, своєю чергою, поінформував, що автобус, який забезпечував перевезення мешканців сіл Березолуки, Підгірне, Яблунівка та Підсобне, курсував за маршрутом Луцьк–Березолуки. Тому, за його словами, за поновлення маршруту має нібито відповідати саме Волинська ОДА.

Ігор Шкільний також додав, що за цим маршрутом оголосили конкурс для перевізників, тому, ймовірно, рейсовий автобус вдасться пустити наприкінці серпня.

Коментарі
01 Серпня 2017, 00:58
ото Шкільний дає забрехався мужик
01 Серпня 2017, 01:05
прям рупор району Богданович. цікаво - а що довів до кінця? правильно - НІЩО. отак і живем. брехня брехнею поганяє
01 Серпня 2017, 01:47
Цікаво, а що тендери на маршрути оголошує районна влада чи все така область???
01 Серпня 2017, 10:57
Ходити пішки корисно ...
01 Серпня 2017, 11:24
Голови за нехай влазить звізда
01 Серпня 2017, 11:57
скоро на підводах будем їздити всі...
01 Серпня 2017, 20:51
Які ви всі розумні! Звичайно ніхто не захоче їздити, перед автобусом повсідалися в буси на зупинках ,і кого має автобус возити.А шкільний автобус забезпечили для дітей,і ніякого відношення до рейсового немає.
02 Серпня 2017, 15:53
Мабуть Ви пишите коментар і не читаючи відправляєте.Чого навчали Вас у нашій школі? Голова наша для громади зробила за 1,5 року немало але у нас українська натура гидити людину.А замислитись не пробували і спитати самого себе: що я зробив для своїх людей?
02 Серпня 2017, 16:17
Дуже обнадіяли тим, що автобус "ймовірно" впустять наприкінці серпня. Допоки обласна і районна державні адміністрації будуть перекидати свої обов'язки одна на одну, люди й надалі будуть добиратися хто чим. І добираються люди не тільки до села Кроватка, а й до с. Башова, с. Романів. Якби автобус їздив як потрібно, той пасажири були. На інших рейсах таж сама ситуація (мало пасажирів) і нічого їздять далі і погані дороги не заважають. Я кожного тижня добираюся до батьків в село Підгірне і з власного досвіду знаю як незручно добиратися. Та не буду про себе, я молода, а як бути людям пенсійного віку, чи молодим сім'ям де є маленькі діти. Багато людей добираються до своїх стареньких батьків, щоб провідати їх і привести медикаменти (нажаль, аптек і лікарень в селах не має, як в Рожищах чи Луцьку). Почуйте вже нарешті прохання людей.
02 Серпня 2017, 18:24
та що ви собі самі проблеми робите...хай організують селяни якогось дядька з підводою...і вся проблема вирішина....і дядько буде при грошах..і люди задоволені.......
02 Серпня 2017, 19:09
Звертаюся до Ольги. Поважайте себе,тоді буде повага і до інших.А коли по 2 рази в день крутить велосипедом в Кроватку то ви не бачите. Школу прибирала для Ваших дітей і на ринок їздила, а язиками чешете ви бо нічим зайнятись.
03 Серпня 2017, 15:16
Шановна редакція, чому видаляєте коментарі (вчора їх було більше).Так , можливо вони виглядають образливими для голови, але в дечому коментатори праві. можливо дійсно вона вже занадто перестаралася, або забагато на себе взяла. Але чому через це повинні страдари жителі трьох сіл. Коли звертаємося на автостанції, говорять , що рейс знятий до тих пір, поки буде тут працювати ця голова. При чому тут ми прості жителі, позбавлені транспортного сполучення. Виходить, якась кругова порука. область киває на район, район киває на місцеву владу, а голова вже не знає куди звертатись - кругом одні обіцянки. А що будемо робити, коли буде обєнана громада. Хто взагалі буде думати про наші проблеми. Звертаємось до влади усіх рівнів - ПОЧУЙТЕ ПРОСТИХ СІЛЬСЬКИХ ЖИТЕЛІВ, ВИРІШІТЬ НАРЕШТІ ЦЕ НАБОЛІЛЕ НАМ ПИТАННЯ!!!
03 Серпня 2017, 17:49
А на ринок то теж для мене. Усі їздять на ринок. От і прибиралаб далі школу, навіщо лізти куди нетреба. Я себе поважаю, а ось чи «головиха» себе поважає.... Ляпає язиком як шваброю.
03 Серпня 2017, 18:34
Оля подивіться на себе в дзеркало. ...хто ляпає а хто робить краще для села...чи може то жаба давати Вас що люди чогось добивається а ви нв
03 Серпня 2017, 18:36
Ліля ти молодець...і не слухай якусь там Олю ...завідує вона тобі)))))))
15 Серпня 2017, 01:02
Скажіть буть-ласка,як можна зв"язатися з головою с/ради не знаючи її мобільного. А ніяк...телефон в сільській Раді не працює,автобус не ходить...КРАСОТА.СПОКІЙНЕ життя,головне щомісячно вчасно получати зарплату.
16 Грудня 2017, 00:20
А як піарилась-це ж неї заслуга,це вона добилась великого автобуса.А нехай розкаже як вона кричала та погрожувала шоферу,бо він начебто відправився на 5хв. раніше з автостанції.До речі кричати пані голова дозволяє собі і на жителів с/р.
18 Грудня 2017, 23:01
на даний момент автобус їздить чи ні .....
11 Січня 2018, 23:46
звідки він там взявся вже десь 8 місяців неїздити
05 Березня 2018, 23:23
А що вона зробила для жителів,які проживають на території с/р?Змін нема ніяких!В чому її заслуга?В тому,що три села відірвані від цивілізації?А жителям цих сіл можна тільки поспівчувати.
08 Січня 2019, 03:16
сальтисон не пиши дурних коментів під іншими іменами!!!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром