Безробітні Рожищенського району мають змогу вивчати іноземну мову

30 Липня 2017, 14:35
2054

Під час засідання колегії райдержадміністрації обговорили виконання Програми зайнятості населення Рожищенського району за перші півроку.

Як повідомила директор Рожищенського районного центру зайнятості Лариса Вишневська, працівники центру постійно працюють над удосконаленням обслуговування безробітних, а завдяки співпраці з різними організаціями впроваджуються нові методи у пошуках роботи.

«Задля популяризації соціальних послуг, прискорення процесу пошуку роботи, якісного підбору персоналу на замовлення роботодавців служба зайнятості використовує інноваційні форми роботи.

Зокрема, запроваджено складання відеорезюме безробітних, проведення онлайн-співбесід з роботодавцями. Впродовж 2017 року відзнято 30 відеорезюме безробітних, з яких 12 осіб працевлаштовано, та проведено 62 онлайн-співбесіди з роботодавцями, в результаті яких працевлаштовано 31 безробітних», - інформувала Лариса Вишневська.

Державна служба зайнятості підписала Меморандум про співпрацю з громадською організацією «Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Українська студентська спілка». Це дозволило реалізувати соціальний проект для безробітних з вивчення англійської мови на базі онлайн платформи «Lingva.Skills» (www.lingva.ua). В рамках проекту освоювати ази іноземної мови мають змогу не лише зареєстровані безробітні, а й учасники АТО, внутрішньо переміщені особи та працівники центру зайнятості.

Загалом, кількість працевлаштованих у порівнянні з минулим роком таки зросла. За перше півріччя 2017 року відбулася позитивна тенденція щодо розширення бази вакансій. До служби зайнятості звернулося на 12,8% більше роботодавців. Це зумовило і збільшення кількості вакансій у порівнняні з аналогічним періодом минулого року, а це 2,6% ( 12 одиниць) більше і становить 466 одиниць. Рівень укомплектування вакансій становить 96,6%.

Найбільш затребуваними є робітничі професії, продовжувала інформувати Лариса Вишневська, зокрема робочі руки потребують у машинобудівній, металообробній, харчовій та транспортній  галузях, а такожсфері послуг. Є великий попит на фахівців з інформаційних технологій, інженерів, технологів, будівельників, швачок, охоронників, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, штукарів, слюсарів, продавців, касирів, водіїв  та інших спеціалістів.

Щоб більше людей знало про наявні вакансії в районному центрі зайнятості проводяться «Ярмарки вакансій на колесах». З ініціативи роботодавців такі ярмарки вже відбулися на ТзОВ «Кромберг енд Шуберт», ПРаТ «Волиньхолдинг», ТзОВ «Пакко Холдинг».

Люди, які бажають знайти або ж змінити роботу під час таких можуть дізнатися про специфіку та умови праці на запропонованих вакансіях, мають змогу з допомогою фахівців скласти резюме, пройти тестування. А також отримати інформацію щодо додаткового навчання, яке дасть змогу отримати ще одну професію, які є актуальною та затребуваною на ринку праці.

Загалом, кількість осіб які працевлаштувалися за сприяння служби зайнятості у січні - червні 2017 року становить 498 осіб. Це вже на що на 0,6% більше ніж цієї пори минулого року, з них  170 громадян – зареєстровані безробітні.

Коментарі
30 Липня 2017, 20:12
а фінансування програми передбачено
31 Липня 2017, 00:52
безробітним та мова до одного місця...люди думають як вижити
31 Липня 2017, 13:34
Досвідчена людина повинна знати декілька. мов..
31 Липня 2017, 14:10
так ...щоб горбатитись за кордоном..країна заробітчан...
01 Серпня 2017, 17:12
Правильно вчити польську мову і уматуйте до ляхів!!!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024