Рожищани спільно помолилися за мир в Україні

29 Листопада 2015, 21:00
2854

В останню неділю осені, 29 листопада, на центральній площі Рожища священики відслужили соборний молебень за мир в Україні.      

Спільну молитву за припинення війни на Сході очолив благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, якому, пише прес-служба Рожищенського благочиння, співслужили священики зі всього району: протоієреї Василь Дендак (с. Кременець), Михайло Бодак (смт Дубище), Сергій Савієвський (с. Любче), Віталій Катеринчук (с. Топільне), Олександр Гринюк (с. Мильськ), ієреї Михайло Лесик (с. Копачівка), Дмитрій Теравський (с. Рудня), Микола Жученя (с. Залісці), Олександр Іваничко (м. Рожище) та Ігор Мельхов (с. Тристень).  Молитвослів’я супроводжував спів хору Свято-Михайлівського храму та хору священиків благочиння, а поряд молилися представники влади та небайдужі жителі міста і району.

Звертаючись до присутніх, отець Петро зауважив: для того щоб настав мир у державі, потрібно спочатку його здобути у власних серцях, сім’ях. Навчитися не тримати образи та зла, не розпалювати ворожнечу.  

«Бог є Любов та, відповідно, і Мир, до якого Він усіх нас закликає. Потрібно очищати своє життя від гріхів та єдиним серцем і єдиними устами молити Господа змилосердитися над українським народом і дарувати довгожданий мир і спокій. Миру вам, здоров’я, довгих літ життя та Божого благословення. Вам, вашим сім’ям, родинам та всій нашій Україні», – промовив отець Петро.

В завершення молитви було проголошено  «Вічну пам’ять…»  усім загиблим воїнам, Небесній сотні та жертвам Голодомору.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024