Кіборга з Рожищенщини нагородили орденом посмертно

01 Грудня 2015, 13:22
2455

Під час проведення 30 листопада у РД «Просвіта» тематичного вечора-реквієму до другої річниці Революції Гідності загиблого атовця із Тристеня, мужнього десантника-кіборга, що захищав Донецький аеропорт і поклав своє життя за Україну, посмертно було удостоєно ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

Виступ військового комісара Олега Алєксєєва, який вручив нагороду згорьованій матері полеглого героя, був коротким, але промовистим:

– Коли відбуваються такі заходи, я завжди згадую слова Кузьми Скрябіна: «Не треба шукати якоїсь країни – ти сам є країна!», – почав зі сцени Олег Віталійович. – Слава тим хлопцям, які не шкодуючи ні свого здоров’я, ні свого життя, захищають нашу державу. А тим, хто ховається, можу сказати одне: як виростуть ваші діти і запитають вас: «Тату, а що ти зробив для своєї держави?», то чи вистачить вам сили сказати правду?.. Всі ті, хто боронив і боронить нашу державу, – Герої! І кожна нагорода знайде свого героя. Тож від свого імені, від імені військового обласного комісара та Президента України дозвольте вручити нагороду «За мужність» ІІІ ступеня посмертно Василю Івановичу Смолярчуку…».

Докладніше, про те, як вшанували у Рожищі пам’ять Небесної сотні та воїнів, полеглих у зоні АТО, читайте у статті

Коментарі
01 Грудня 2015, 16:27
Що то за слово - Рожищенщина. його ж навіть вимовити важко, не говорячи вже про правила правопису.... перестаньте писати в такому стилі. У нас РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОН, а не Рожищенщина якась
01 Грудня 2015, 17:17
А до чого на фото Саша Дулюк??? Мати загибло розумію, сестра загиблого героя розумію.
01 Грудня 2015, 18:21
До писаки. То фігня, там не тільки Рожищенщина, а є ще Рожищанщина, а жителі рожищенці, рожищанці і рожищани - на будь-який смак
01 Грудня 2015, 18:37
Дулюк теж герой?
01 Грудня 2015, 19:34
до фотографа.а ти умніку наберись сміливості і запитай про це у мами Героя. і чи захтіла б вона щоб поряд була твоя пика.не тобі вирішувати з ким і де фотографуватись.
01 Грудня 2015, 19:52
Ото тупиє!)Рожищенці - жителі району, рожищани - жителі міста. Я так собі розумію. Бо коли про жителів села тут пишуть, то рожищенці, а коли про Рожище - то рожищани. По-моєму, з погляду словотвору цілком логічно. Шо нє?
01 Грудня 2015, 21:44
Фотографу.Саша Дулюк між іншим привіз тіло Василя до дому,до матері.
01 Грудня 2015, 22:37
Люди, спробуйте почати оцінювати свої вчинки та діла... Для чого ви шукаєте у кожній шпарині приводи аби облити когось брудом?! Будуйте Україну, і не для когось - для себе!
02 Грудня 2015, 00:57
Люди, а вам не набридло сидіти і виправляти помилки? Таке враження, що самі ви "нуль" без палички, які в житті нічого толкового не зробили і не зробите, бо "дихалка" у вас не та. От сидіти в конурі, висловлювати "правильно" свої "правильні" думки, тільки для кого? У вас мабуть і друзів то немає, бо ви не здатні дружити - ви нещасні... Не читайте цей сайт, якщо не подобається, читайте газету!!! Там все правильно!!!! До волонтерів вчепилися??? А що ви зробили для армії для всіх тих людей, які захищають ваші д..пи? А нічого!!! Банку варення не принесли!!!
02 Грудня 2015, 01:28
Шановний читачу!!! Якщо вас так цікавить чому Олександр Дулюк сфотографований з матір`ю загиблого Героя, то я вам відповім. Тому, що Марія Іванівна закликала Олександра Валентиновича, щоб разом із ним сфотографуватися, бо саме він їздив і привіз сина зі Сходу, бо він один із тих, хто переймався його долею і довгі дні шукав безвісти пропалого кіборга!!! Він не ставав спеціально в кадр, він вже відійшов на добрих три метра від жінки, а вона, видно краще знає з ким їй фотографуватися, а з ким навіть не вітатися. <br/>Людино добра, одумайся доки не пізно і перестань бачити в людях погане, а відкрий свої очі і подивись на свій життєвий шлях, там напевно багато огріхів і чорних слідів...
02 Грудня 2015, 02:03
В статті є такі слова: &quot;...Поборемо!!! Лише треба пам’ятати одну річ: наша сила — у єдності й нашій любові до батьківської землі&quot;, але я, читаючи коментарі, щось дуже в цьому твердженні сумніваюся. Бо з такими засранцями, які паплюжать людей, навряд чи вдасться побороти зовнішнього ворога, бо внутрішній так смердить, аж очі виїдає!!!!
02 Грудня 2015, 09:34
Я чогось не розумію, а чому доставкою загиблих солдат на поховання не займається держава? В бюджет заклали 100 мільярдів на армію. Досить гратися у волонтерство.
02 Грудня 2015, 10:38
Ти підніми свій зад і тоді побачиш як і чим займається держава.
02 Грудня 2015, 15:15
То по вашому усі люди, які, не побоюся цього слова, на 90% одягнули і нагодували армію - гралися у волонтерство???? Хотіла я б вас побачити в тому і з тим, що видала б вам держава, десь там під Авдіївкою. Чи коли б загиблого сина не було кому привезти, чи б не шукали ви тих самих волонтерів????
02 Грудня 2015, 16:22
Волонтери звичайно мрлодці і я дякую що є ще такі люди. Але чому доставкою загиблих не займається військовий комісаріат, який направляє людей на війну???
02 Грудня 2015, 16:22
Волонтери звичайно мрлодці і я дякую що є ще такі люди. Але чому доставкою загиблих не займається військовий комісаріат, який направляє людей на війну???
02 Грудня 2015, 20:58
до Олега.згідно закону оповіщення і доїзд призовників(мобілізованих)доРВК організовують органи місцевого самоврядування.медогляди проводять лікарські комісії.а військові комісаріати ведуть облік військовозобов&quot;язаних. звідси робіть висновки.і якщо пропишуть військоматам функції доставки загиблих_ то повірте вони будуть це виконувати. накази - не обговорюються.
02 Грудня 2015, 21:03
а чому малі пенсії та заробітна платня,чому погані дороги,продажний суд,міліція,прокуратура,чому не якісна освіта та медицина? і ще багато таких от чому.Чому бідні-бо дурні...я б ще добавив ліниві,безпринцині,продажні та ін...
02 Грудня 2015, 23:16
Виходить це нічия функція, а що ж тоді робити родичам?
03 Грудня 2015, 08:49
от і виходить- що спільними зусиллями. інакше - ніяк.Україна ніколи не воювала,через те на мій погляд і немає якихось врегульовуючих актів чи законів
03 Грудня 2015, 10:08
а те й і робити,що звертатись по допомогу усюди куди можна і хто перший зголоситься,той і допоможе.Зазвичай оперативніше це виходить у волонтерів та громадських діячів.І ще Олеже,ви ніколи не звертали уваги,скільки у нас стоїть скриньок з проханням про допомогу важко хворискільки з екранів тв.звучить тієї самої прозьби,не замислювались чому це так? адже медицину в наша держава обіцяє усім,та безкоштовно...
03 Грудня 2015, 17:05
Спасибі самообороні і Олександру Дулюку. Ви стоїте вище Олега та всіх писак. Тримайтеся Олександре ми з Вами.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024