ДНЗ-довгобуд у селі Залісці: Гунчик дав час до жовтня

18 Липня 2017, 20:14
5090

Майже 20 років минуло відтоді, як у селі Залісці Рожищенського району припинив роботу дошкільний навчальний заклад «Малятко». 10 років тому його взялися відбудовувати.

Новий дах, сучасний дитячий майданчик, цілком пристойний ремонт, новенькі меблі і сантехніка.

Ніби усе є для того, щоб нарешті перерізати червону стрічку і ці стіни нарешті загомоніли. А ні.

Надія на те, що на початку навчального року маленькі мешканці сільської ради зможуть нарешті реалізувати своє право на дошкільну освіту, знову згасає.

На початку липня проінспектувати готовність об’єкту прибув голова ОДА Володимир Гунчик. Виявилось, не все, що зовні гарне, відповідає будівельним нормам.

Так, зокрема, генпідрядник, а нині це ТзОВ «Луцьккомунбуд», замість передбаченої проектом бруківки виклав подвір’я плиткою, що в дощову та сніжну погоду стане надто слизькою.

Немає воріт, не зроблене озеленення, не замінені старі бетонні стовпчики, до яких кріпиться паркана сітка, не обладнано під’їзду до котельні, немає належного приміщення для зберігання твердого палива, є ігровий, та нема спортивного майданчика, бракує системи фільтрації води, яка в цьому населеному пункті перенасичена рудою.

Таким чином сформували перелік змін до проекту, який, як виявилося, мав чимало прогалин. Генпідрядник зобов’язався виправити недопрацювання. На зміну проекту піде час, а також, ймовірно, доведеться знову залучати додаткові кошти. Голова ОДА дав час проектантам і генпідряднику до жовтня.

Замовник реконструкції Залісцівського ДНЗ - Управління капітального будівництва ОДА. Про виділення і освоєння коштів звітує неохоче. Так, зокрема, на запит депутата Рожищенської районної ради Олександра Кучірки надіслали відписку.

А от Рожищенській РДА інформацію надали. Згідно відповіді виконано наступний перелік робіт:

утеплено фасад та покрівлю

встановлено енергозберігаючі вікна

замінено покриття даху на металочерепицю

проведено оздоблювані роботи

побудована котельна

встановлено 2 твердопаливні котли

На це все пішло понад 3 мільйони 200 тисяч гривень. Фінансування здійснювалось за рахунок коштів обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку.

За словами депутата Рожищенської районної ради Олександра Кучірки, нещодавно область на умовах співфінансування виділила ще 1 мільйон 200 тисяч на облаштування території садочка. 10% (120 тисяч гривень) - виділили з районного бюджету.

Завідувачка навчального закладу Оксана Нікітюк каже, що село вже втомилось чекати, коли дитячий садочок нарешті відчинить двері.

«Реконструкція старого приміщення ДНЗ почалася з 2008-го зробили проект. Повністю замінили дах. Тендер виграли Луцьксантехмонтаж. Роботу зробили швиденько. Це було десь у 2013-ому. За 400 тисяч перекрили будівлю і внутрішні двері замінили.

А потім почалися труднощі. Інші тендери, інші підрядники…

Котельня була в приміщенні. Потім нас змусили переробити проект і збудувати котельню на дитсадок і школу, замінити тепломережі. Таким чином довелося витратити лишніх 1,5 мільйона.

А у нас же свого бюджету нема. І Мартиняк сюди приїздив, брав документи на Київ возив. Потім Катерина Ващук… Батьки в Луцьк їздити, пороги адміністрацій оббивали.

Поки одне доробляють, інше руйнується, а молодь покидає неперспективні села. Нині дошкільна група працює по 3 години щодня, її відвідують 15 діток. Ми орендуємо класну кімнату в сільській школі. Умови, звісно, не пристосовані для повноцінного навчання та виховання дошкільнят. 

На території Залісцівської сільської ради проживає 594 людини, дітей дошкільного віку - 45. Після проведення реконструкції всього приміщення до нашого садочка будуть зараховані і діти сусідньої Березолуківської сільської ради. Там придбали шкільний автобус, хочуть довозити діток до нас», - розповідає пані Оксана.




















 

Коментарі
19 Липня 2017, 01:37
Просто потрібно взятись і перевірити де просрали стільки грошей.
19 Липня 2017, 02:35
депутатам райради створити контрольну комісію по ефективності використання бюджетних коштів
19 Липня 2017, 03:30
Каже до мене голова сільради,Знаєш скільки цей місток коштує?Скільки,запитую?100 000.,відповідає..Я йому,дай мені 50 тис я його побудую за 20 ще 30 зароблю..НІ каже.пришиють корупцію..Повинно бути все по закону.Ми пишем відношення .Раздробляем проект ..подаем на тендер виграе фірма ця фірма шукає посередника фірму .посередник шукає робочих..і в висновку ...100 000..чому???а кожному потрібно зарплату..бухгалтерам робочим проектантам посередникам і так далі......Все через сраку .чому бідні бо дурні
19 Липня 2017, 11:32
Читаю і диву даюсь: війна усіх проти всіх. Дуже прикро, що до творення держатворчих процесів причетні неосвічені люди, люди без досвіду і розуміння справи, люди без чеснот. На прикладі двох персонажів: <br/><br/>Кучірка, подаючи запит, мам би знати повну назву об&quot;єкта, але чомусь не знає. Чому? Питання до Кучірки. Тим паче, що не так давно ТзОВ &quot;Мрія&quot; РЕКОНСТРУЮВАЛА &quot;Дивосвіт&quot;. Хтось бачив на тому об&quot;єкті працівників &quot;Мрії&quot;? Ніхто! Їх там і близько не було, а натомість були інші люди, які не перебували і не перебувають з Вавренчуком у трудових відносинах. То так треба чесно будувати державу? Невже за таке не передбачена ніяка відповідальність? <br/><br/>Сергійчук, готуючи відповідь Кучірці, мала б знати елементарні правила правопису і написати НЕ депутату... Кучірку, а депутату Кучірці. &quot;К&quot; &quot;Ц&quot; &quot;Ч&quot; - школяр пятого класу знає це &quot;правило&quot;. А це заступник голови РДА по гуманітарних питаннях! <br/><br/>Наче це все і дурниці та дрібниці, але з таких дрібниць складається загальне враження про людину.
19 Липня 2017, 11:57
Так-так. А ще, у цьому ж контексті слід звернути увагу на відповідь Управління капітального будівництва ОДА, яке у своєму офіційному листі пише, що не може &quot;нажати&quot; інформації...Саме так. Уважно прочитайте фрагмент відповіді у публікації. Тому ось так у нас все.
19 Липня 2017, 12:22
Погоджуюсь і повторюсь: &quot;Дуже прикро, що до творення держатворчих процесів причетні неосвічені люди, люди без досвіду і розуміння справи, люди без чеснот&quot;. Це про усіх сказано, про усіх без виключення.
19 Липня 2017, 13:44
Для початку нехай Рожищенська райдержадміністрація уточнить хто для них надав інформацію.
19 Липня 2017, 15:55
неозброєним оком видно криво вставлені двері на горище за це треба руки повидьоргувати а не гроші платити
19 Липня 2017, 17:35
У тебе неозброєне око криве. Надай йому зброю. До речі, у тебе одне око?
19 Липня 2017, 18:05
За 10 років вже навіть якщо по одній годині вдень ремонтувати, то був би відремонтований.
19 Липня 2017, 19:40
&lt;p&gt;Так це ж мабуть робітники ставили вікна, то це не дивно що криво&lt;/p&gt;
20 Липня 2017, 12:04
Рахуємо:<br/>Всього 3.3млн.<br/>_на дах 400тис( в 2009 році)<br/>_на вікна 200тис( тоді ж)<br/> Залишаються стіни та стеля плюс підлога. 3.3 млн - 0.6млн+1.2 млн= 3.9млн.
20 Липня 2017, 13:56
Люди , ви яким боком до нашого садка... Таке враження що нема чим зайнятися. контролюйте роботу міських садків . Ото вже добре колупатися в чужому, а поліна у власному оці не видно. Ми розберемось якось самі, потрібно буде ОБОВ₴ЯЗКОВО попросимо допомоги.
20 Липня 2017, 15:11
В мене таке враження, що ви взагалі нічого не можете, не те, що контролювати реконструкцію садка. Іначе він давно б вже працював.
20 Липня 2017, 17:35
просити гроші розуму не треба ви так уже багато просрали
20 Липня 2017, 22:05
Не судіть усіх по собі.
28 Липня 2017, 22:36
то просіть і ви гроші і буду
28 Липня 2017, 22:39
то просіть і ви гроші і будуйте садочки у своїх селах, в чому проблема? говорите, а самі не знаєте, що на садочок довелося вибивати кожну копійку!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024