Запитай у юриста: що робити, якщо колектор «вибиває» гроші

17 Липня 2017, 14:14
3383

Район.Рожище спільно з Рожищенського бюро правової допомоги відкрив безкоштовну юридичну консультацію для наших читачів.

Нині кожен з вас може задати запитання юридичного характеру і отримати кваліфіковану відповідь від досвідченого спеціаліста.

Дуже сподіваємося, що наша рубрика допоможе вам знайти правильне рішення в кожній життєвій ситуації.

Наша читачка Надія запитує: «У мене є кредитні зобов’язання перед банком які я виконую згідно кредитного договору вчасно. Протягом останніх пів року до мене та моїх рідних почали телефонувати і погрожувати колектори. Що  робити у такому випадку, і як краще себе з ними поводити?».

Звичайно існують випадки, коли банки використовують колекторські агентства для повернення кредитних коштів, але існують й такі випадки, коли має місце шахрайство. Тому для упевненості законності чи не законності таких дзвінків спробуйте наступне.

Перш за все Ви маєте право:

  • на достовірну інформацію про колекторське агентство (далі КА);
  • на перевірку, чи дійсно такий колектор працює в КА;
  • знати чи виключено шахрайство з боку того, хто телефонував.

Тож ЗАПРОПОНУЙТЕ СПІВРОБІТНИКОВІ КОЛЕКТОРСЬКОГО АГЕНТСТВА ПРЕДСТАВИТИСЯ, назвати ПІБ повністю, посаду, робочі телефони КА, юридичну адресу організації. Якщо колектор відмовляється надати ці дані, розмова повинна бути відразу припинена.

У випадку якщо колектор представився Ви вправі, після того, сказати, що бажаєте перевірити ці дані і покласти трубку. Одразу передзвонити на інший номер цього КА і запитати, чи працює людина в цій організації. Часто буває, що такої людини не існує, так як колектори представляються вигаданими іменами.

Якщо ж Ви переконались що у діях осіб що Вам телефонують є ознаки шахрайства спробуйте зробити наступне:

  1. Усіх колекторів що телефонують направляйте з відповідними заявами до суду.
  2.  Усі розмови пишіть на диктофон
  3. Якщо колектор загрожує по телефону або, тим паче, при зустрічі — йдемо до найближчого відділення міліції і пишемо заяву про вимагання та про загрозу життю і здоров’ю.
  4. Якщо колектор дзвонить після 23-00 або раніше 7-00 йдемо до найближчого відділення міліції і пишемо заяву про хуліганство.
  5. Якщо колектори прийшли до Вас додому, двері не відкриваємо, дзвонимо 102 і викликаємо наряд поліції.
  6. Всі питання з колекторами вирішуємо тільки в судовому порядку. Якщо Ви вважаєте, що ваші права порушені, значить пишемо скарги і звертаємося до правоохоронних органів для відновлення своїх прав.

Тож, пані Надіє, маєте відповідь на своє запитання. Якщо виникають додаткові запитання, то звертайтеся до юриста Рожищенського бюро правової допомоги особисто за адресою м. Рожище, вул. Незалежності, 60.

Всім кому потрібна консультація юриста, пишіть запитання в коментарях, або надсилайте на електрону адресу - [email protected].

Ми обов'язково Вам допоможемо!

Коментарі
17 Липня 2017, 20:21
Розкажіть будь-ласка про новий закон виплати аліментів,куди звертатись і що далі робити?
17 Липня 2017, 21:52
http://rozhyshche.rayon.in.ua/news/34348-novi-pravila-viplati-alimentiv-shcho-zminilosia
17 Липня 2017, 22:06
1. Колектори завжди моніторять сторінку особи з якою намагаються "поспілкуватися" в соц. мережах. 2. Купляєте вогнепальну зброю та робите кілька фоток для соц мереж. 3. Колектори з людми які мають вогнепальну зброю ведуть переговори виключно по телефону.
26 Січня 2018, 17:00
Стосовно статті.Схожа ситуація,але телефонують постійно чи з банку чи колектори стосовно кредиту,який брала моя колега(не працюю уже 5 років із нею.) і погрожують мені,шо я повинна оплатити її кредит,але згоди і тим пече своїх даних я їй не давала коли вона брала кредит.Що робити в такій ситуації?
05 Липня 2018, 23:20
Чи правомірно чинить начальник відділу освіти, затримавши відпускні вчителям, які пішли у відпуск з 25 червня? Де шукати правди? Що це за свавілля?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024