Рятувальники закликають батьків дбати про безпеку дітей

14 Липня 2017, 12:05
2479 Джерело: buskeradio.in.ua

Тривають літні канікули. Такий бажаний для кожної дитини період, коли часу на дозвілля з'являється більше, а батьківського контролю – відповідно менше.

Повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій 

На жаль, окрім веселощів, влітку на дітей також чекає і безліч небезпек. З початку сезону відпочинку почастішали випадки, коли діти самостійно вирушають на місцеві ставки та річки, до лісу або ж залишаються вдома самі. У такому випадку в рази зростає ризик потрапити у халепу, і, як наслідок, стрімко підвищуються показники надзвичайних подій за участю дітей.

Нерідко дитяча допитливість може призвести до травмування, і залишок літніх канікул маленьким дослідникам доводиться проводити на лікарняному ліжку.

Вкрай небезпечно залишати дітей вдома самих, адже не кожен маленький громадянин може самостійно вирішити проблеми, які виникають поки дорослих немає вдома. Іноді, достатньо лише декількох хвилин для того, щоб потрапити у неприємності. І тоді вже не обійтися без допомоги рятувальників.

Тож, враховуючи збільшення кількості надзвичайних випадків за участю дітей, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до батьків:

Шановні громадяни!

Наголошуємо на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності під час літніх канікул. Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці.

Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути.

Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду. Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти відвідували самостійно місцеві ставки та річки.

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини – це, перш за все, ваша особиста відповідальність! 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024