В районі зустріли резервістів

11 Липня 2017, 14:31
3855

Втомлені, але щасливі, що нарешті втраплять додому, – саме так виглядали наші хлопці, які повернулися з навчань. Раніше демобілізовані військовослужбовці пройшли навчання на військовому полігоні  на території Рівненської області.

До навчальних зборів резервісти оперативного резерву першої черги Рожищенського району залучаються вже не вперше. Протягом 2015-2016 років було навчання пройшло понад 30 осіб з району. У 2017 році удосконалили свої військові навички 17 осіб.

Пройшов збори з 6 травня  по 4 червня цього року Василь Ходомай з села Навіз.


А з 6 червня по 7 липня на 30 діб військової служби поїхало 8 чоловіків. Це Петро Матвєєв з Береська, Ігор Григор’єв, Вадим Тимощук та Василь Гуторок з Рожища, Євген Ладигін з Берегового, Дмитро Демчук з Сокола, Микола Ходомай та Леонід Клімішин з Навозу.

Демобілізовані військовослужбовці-резервісти відновлювали вже здобуті раніше навички з індивідуальної підготовки у складі підрозділу. Це все робиться з ініціативи Міністерства оборони України з метою збереження військових навичок у тих людей, які вже проходили військову службу, а також для підвищення боєготовності частин Збройних сил України у разі введення військового стану.

«Нас навчили працювати з новим 120-мінометом. Коли я служив, то ми використовували лише 82-мінометий. В принципі, умови в армії ті ж самі, що були, практично нічого не змінилося. Слава Богу, що це не війна, а просто навчання. Ми відновили в пам'яті те, що вже знали. Я вважаю, що час був проведений не дарма, крім навчання мали можливість просто поспілкуватися з побратимами», - розповідає Євген Ладигін з Берегового.

Враження від навчань у резервістів не однозначні.

«Я уявляв ці збори зовсім по-іншому. Нічого нового я там не побачив. Все те що я знав і вмів просто пройшов знову. Ми їхали дивитися нове озброєння, обмінятися досвідом, а вийшло так, що побували в радянській армії», - жартує Леонід Клімішин.

Заступник військового комісара-начальник мобілізаційного відділення Олександр Мяло подякував усім резервістам за службу, нагадав про виплати, які гарантовані законодавством працюючим і не працюючим учасникам навчальних зборів. Побажав міцного здоров'я та поменше негативу в житті. 

Також читайте: Рожищенці повернулися зі зборів резервістівРожищенські резервісти здобули нові військові професії та повернулися додому.


 

Коментарі
12 Липня 2017, 21:19
З Соколя а не з Сокола ))))))
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром