Пояснили, де «поділись» гроші на пам'ятник «Борцям за волю та незалежність України»

07 Липня 2017, 12:00
3158

Гроші, які збирали минулого року на благодійному концерті День міста Рожище, щоб встановити в майбутньому сквері в райцентрі пам'ятник «Борцям за волю та незалежність України» - цілі та незачепані.

Так стверджує очільник ГФ «Самооборона міста Рожище» Олександр Дулюк.

Нагадаємо, нещодавно Національний Корпус та ветерани полку «Азов» подарували місту Рожище та рожищанам пам'ятник «Борцям за волю та Незалежність України».

Ця інформація, викликала бурю емоцій в коментарях. Одні звинувачували міську раду в «роздеребанені коштів», які були зібрані минулого року під час святкування Дня міста на встановлення пам’ятника «Борцям за волю та незалежність України», інші писали - «для чого був цей цирк з голосуванням за зразки», але все зводилося до того, що «вкрали кошти у людей».

В газеті «Рожищанин» є роз’яснення стосовно цієї ситуації.

«Благодійна акція по збору коштів на пам’ятник «Борцям за волю та незалежність України» зібрала минулого року близько 7 тис. грн. Залишок від благодійних внесків спонсорів в сумі – 4293 грн. було вирішено також долучи- ти до коштів зібраних під час заходу. Тож разом отримали – 11204 грн. Ці кошти лежать на рахунку Самооборони і їх ніхто ні на що не використовував. Вони чекають свого часу», - прокоментував очільник ГФ «Самооборона міста Рожище», ініціатор проведення благодійного заходу по збору коштів на пам’ятник під час святкування Дня міста-2016, Олександр Дулюк.

А міський голова В’ячеслав Поліщук зауважив, що ніякої «показухи» з голосування за зразки пам’ятників не було.

«Ми вкотре просили людей проявити ініціативу, закликали брати участь у важливих питаннях міста, декілька раз скликали рожищан на обговорення щодо пам’ятника на яке приходило максимум п’ять людей, - каже В’ячеслав Анатолійович. – Національний корпус виявив бажання подарувати місту пам’ятник – це їхнє право. Він буде тимчасово встановлений на майбутньому сквері. В подальшому, якщо рожищани захочуть будувати щось велике та гарне, мають бачення та бажання допомагати – двері міської ради завжди відчинені для обговорення».

«Хочеться зауважити, що зібрані 11 тис. грн – це як капля в морі. Адже для того, щоб оплатити лише гонорар скульптору, треба розраховувати на чималеньку суму, яка починається від 10 тис. доларів.

Без взаємодовіри громади і влади – жодна справа не увінчається успіхом, і навіть руки найпрацьовитіших людей опускаються тоді, коли в їх сторону лунають безпідставні звинувачення та нарікання. Єднаймося, бо нам жити бік-о-бік та разом будувати світле майбутнє!», - йдеться на шпальтах газети.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024