Завідувачка ДНЗ №1 Тетяна Лесіна у суді оскаржує догану

05 Липня 2017, 22:22
6735
У середу, 5 липня, у Ківерцівському районному суді почали слухати справу за позовом завідувачки ДНЗ №1 Тетяни Лесіної до відділу освіти Рожищенської РДА, у якому вона просить визнати незаконним застосоване до неї дисциплінарне стягнення.

Жінку покарали за нібито зрив початку опалювального сезону. Догану дав тодішній виконувач обов’язків начальника відділу освіти Василь Масюк за те, що вона невчасно прийняла на роботу операторів газової котельні, а також, нібито, перевищивши свої повноваження, видала наказ про призупинення роботи дитсадка.

«Тримісячний термін оскарження цієї догани минув ще у березні», - каже юрист відділу освіти Оксана Матишнюк.

Однак позивачка просить поновити термін. Запевняє, що за цей період вона двічі пережила гіпертонічний криз, пошкодила ногу, тож лікувалась на стаціонарі.


У Тетяни Лесійної у суді аж два захисники - Сергій Сафулько та Дмитро Леміщак. Отже позивачка стверджує, що 10 жовтня 2016 року до неї подзвонив заступник Рожищенського міського голови Віталій Поліщук і повідомив, що потрібно прийняти на роботу операторів котельні. Оскільки письмового наказу про це не було, обладнання ще не привели у готовність і газ не пустили, почати опалювальний сезон було неможливо.

12 жовтня у садочку припинили приймати дітей через низький температурний режим. Як стверджує Тетяна Лесіна, таким було рішення всього колективу. До 18 жовтня котел встановили і газ запустили. А з 19 прийом дітей відновили.

«Для чого мені було оформляти на роботу операторів котельні, якщо вона не працювала? Я запитувала міську раду (адже саме міськрада платить працівникам зарплату), куди мені приймати цих людей, якщо для них нема роботи», - зазначає Лесіна.

Проте, одразу ж стверджує, що садок на цей період не закривали. Кожен з колективу був на робочому місці і згодом отримав за це зарплатню.

«Чому не було встановлено котел раніше?, - звучить риторичне питання від адвоката Сафулька. Але відповідати нікому, адже засновник закладу дошкільної освіти Рожищенська міська рада не бере участі у справі.

Сергій Сафулько апелює до того, що письмового розпорядження міського голови про підготовку його підзахисною документів для початку опалювального сезону не було, які саме документи вона повинна була підготувати, ніхто не пояснив, міська рада, як засновник, не давала доручень відділу освіти притягати до відповідальності завідувачку ДНЗ, а начальник відділу освіти згідно повноважень міг скасувати її наказ про призупинення роботи закладу, але цього не зробив.


«Таке враження, що всі ховаються за чужі спини! Тут йдеться не про догану. Йдеться про елементарну службову порядність. Ні в кого не вистачить не те, щоб сміливості, а й нахабства сказати, що не було передумов для припинення прийняття дітей», - зазначив Сергій Сафулько.

У своїх запереченнях на позов представник відповідача, юрист відділу освіти Оксана Матишнюк каже, що поновлювати термін позовної давності нема підстав, адже навіть якщо відняти весь період, який Лесіна перебуває на лікуванні, то однаково термін збіг ще 3 березня цього року. 

Відповідно до Закону України «Про освіту», завідувач ДНЗ призначається відділом освіти за погодженням з міським головою. А дисциплінарне стягнення було накладене за результатами розгляду роботи ДНЗ і факту відтермінування початку опалювального сезону на засіданнях робочої групи. Висновком робочої групи рекомендовано відділу освіти накласти на Лесіну дисциплінарне стягнення у вигляді догани за невиконання рішення засновника і перевищення повноважень.

«Чи вважаєте ви, що Лесіна повинна була продовжувати прийом дітей при температурі 5 градусів?», - цікавився адвокат.

«Вона повинна була звернутися до міської ради з клопотанням і та, у свою чергу, рішенням сесії призупинила б навчально-виховний процес», - заперечила представниця відділу освіти.

«Де і чим передбачено, що керівник ДНЗ повинен клопотати про щось? А якби горів будинок, то вона що теж повинна була б клопотати про призупинення роботи?», - напосідав Сергій Сафулько.

Він також заявив клопотання про виклик свідків у судове засідання.

Головуючий у справі суддя Олександр Костюкевич задовольнив клопотання. Наступне засідання у справі призначили на 14:30, 24 липня.

 
 
Коментарі
06 Липня 2017, 01:52
Така беззахисна на милицях страждалиця. А нехай проти шерсті погладять, то як загнеім матюків таких, що й не чули від мужланів останніх. А вже як виправдають, то й поготів усе райво з'ість і не вдавиться. Хвалилася ж що на кістках танцювати буде. Так що готуймося усі. Відьма на милицях повертається ...
06 Липня 2017, 01:55
В мене єдине питання: "Де, навіть, якщо вона завідувачка ДНЗ, взялися такі гроші, щоб оплатити таких адвокатів. Один з яких, має чималеньку таксу!?
06 Липня 2017, 01:56
Мені теж здається, що вона повернеться.
06 Липня 2017, 02:03
Прочитайте, шановна Совість , попередню статтю про неі. Зарплата 14 000 з гаком у страждалиці. А Сафулько бере в $. І нагребла хабарів за роки царювання. Та ще й працівники здавали на всякі подіі ій. То наскирдувала помаленьку. Має защо аж по два адвокати наймати. Якщо чесна, то нащо вони? А скільки гіпертонічних кризів перенесли ті працівники, яких вона " виіла " з роботи? Нехай згдає , кого перед самою пенсією виганяла, бо місце чоловікові та сину потрібно було звільнити...
06 Липня 2017, 02:10
Хай мене Бог простить, але стільки як вона з'їла людям нервів і печінок і виїла душу (працівникам, батькам і дітям), то їй з цими милицями треба ходити до останніх днів!!!!!!!!!!!!!!
06 Липня 2017, 02:18
Як звідки гроші? А по 50 грн. щомісяця за кожну дитину батьки готівкою кому платять??? Там вистачить адвокатів оплатити.
06 Липня 2017, 02:42
Це потрібно щоб на цей суд прийшли організовано батьки, і розказали за ті побори, і за 50грн, і не тільки!
06 Липня 2017, 02:54
<p>навіщо такі працівники як лесіна Це є ... працюють в таких установах скіліки вона ПРОСТО зїла хороших людей? </p>
06 Липня 2017, 03:06
<p>Працівники там дійсно хороші люди, хоч є і винятки. Але в першу чергу потрібно піднятися працівникам проти неї, а то сидять як миші, пишуть і кажуть все поза очі, бояться невідомо чого, а вона цим користується! Потрібно почати країну з себе, відстоювати свої інтереси, а то пригріли КОБРУ тюремного режиму. Як так що цілий район неможе справитись з такою ...? Владо, приймайте міри, бо людям це все вже поперек горла стоїть!!!!!!!!!!!!</p>
06 Липня 2017, 11:07
Владі такі як Гойманиха вигідні. З ними поділиться своїми поборами. Вона ґроші збирає з працівників для всіх, особливо, для працівників райво.
06 Липня 2017, 11:10
В мене все окей. Я повернуся і всім покажу, як мене ображати.
06 Липня 2017, 13:08
А коиу саме в райво носить?Чому я не знаю?
06 Липня 2017, 15:26
Якщо Гойманиха і збирала гроші з працівників,то прикриватися могла яким завгодно іменем працівників райво,це ій було вигідно.А що грошей вона нікому не носила і іх в неі ніхто не брав це стовідсоткова правда. Всі добре знають з ким мають справу і псувати собі репутацію люди,які працюють не один десяток років в освіті навіть і в думці не мали. Бо залила сала за шкуру добре всім.
06 Липня 2017, 16:15
гроші збирають В УСІХ САДОЧКАХ
06 Липня 2017, 16:27
А як виживати садочкам,коли немає грошей га саме необхіде.Якщо такі мудрі шнуркуйте за грошима в РДА,хай виділяють на ремонт і т.д.
06 Липня 2017, 16:40
Садочки на балансі сільських та міської ради - РДА тут ні до чого.
06 Липня 2017, 16:52
Мова не про збирання грошей у всіх садочках гроші гребуть кругом,але коли з розумом і трохи на ремонт а коли все в карман , а потім стеля на голову дітям летить і знов плати бо треба поремонтувати.
06 Липня 2017, 17:11
Цікаво, а Музика та Гайворонська і т.п. теж здають гроші на ремонт своїх кабінетів?
06 Липня 2017, 17:24
Сіліча поставте Завідувачем Садочка він в Рожищах самий взяточнік........ Незаконно звільняє! Лісників п'яних за кермом бере На поруки за дрова.....
06 Липня 2017, 17:57
батьки до суду хай закриють
07 Липня 2017, 03:01
Тетяна Юріївна, покайтеся, і йдіть собі з миром та більше не грішіть!!!
07 Липня 2017, 11:24
А до чого тут бере гроші??? Справа не стосується того і суд не може відійти від обставин справи та почати розглядати що хтось в районі на щось бере гроші. А по обставинах справи, юристка відділу освіти помітно що краще б в суд не йшла, не вмієте законно дати догану то їдьте краще на якісь курси нехай навчать а не ходити в суд позоритися. Але така зараз в нас державна служба що країною керують або хабарники або профани.
07 Липня 2017, 15:54
А що була догана і за високі досягнення платили??????????????
09 Липня 2017, 11:28
Коли беруть дитину до садочка вимагають чималу суму<br/>А коли нема грошей ти нікому не треба
09 Липня 2017, 21:18
Баран, юристка відділу освіти до державної служби ніякого відношення не має. Розбирися у фактах спочатку
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024