У Рожищі люки замінюють березовими гілками

01 Липня 2017, 14:00
4249

На вулиці Шилакадзе рожищани можуть натрапити на пастку, адже каналізаційний люк тут майже місяць замінюють березові гілки. 

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала журналістка Оксана Ковальчук. 

«На перехресті вулиць Шилакадзе-Чайковського посеред проїжджої частини майже місяць стирчить ось таке деревце. Спочатку я грішила на людей, бо думала, що кришку люка поцупили любителі легкої наживи. Проте виявилося, що дарма. Люк був низькоякісним і просто провалився під землю.

Я не знаю в чиїй компетенції виправити ситуацію, хто винен: комунальники, Автодор, Укртелеком... та що я взагалі знаю про те, як важко працюють люди в цих службах, який у них дефіцит кадрів, часу і грошей;)

Я знаю тільки те, що це НЕДБАЛЬСТВО і ПОФІГІЗМ, які окрім того, що можуть призвести до чиєїсь смерті чи каліцтва, створюють незручності водіям і псують враження про наше місто, область, країну!

Ну, не Європа, не Європа», - йдеться у повідомленні.

Цей пост викликав жваве обговорення. А рожищанка Ірина Пальонка повідомила про те, що нещодавно на вулиці Промисловій дитина влетіла велосипедом у відкритий каналізаційний колодязь та мало не вбилася:

«Подібна ситуація на вулиці Промисловій, на днях туди впала дитина на велосипеді, то насунули на верх якусь бетонну плиту. Була яма через, яку можна було вбитися, тепер плита через яку, також, можна вбитися...». 




Нещодавно начальник станційно-лінійної дільниці №3 «Укртелекому» у місті Рожище, Володимир Петрук запевняв, що заявки на кришки давно вже подані і є надія, що незабаром вони будуть встановленні. Нарікав, буцімто люди їх крадуть, а деякі просто ламаються під багатотоннажними машинами, які перевозять цими дорогами пісок.

Словом, злочинний «бізнес» на кришках рентабельний – продати їх можна без проблем. Коли злочинці залишаються непоміченими, то зупинятися на «осягненому» не хочеться. Дуже легкий прибуток: вночі вкрасти, зранку продати і отримати гроші.

Компетентні люди кажуть, що крадуть, переважно, «зальотні металісти». Вночі повантажили на машину, і шукай вітру в полі. Але й без своїх не обходиться.

Якби хоча б раз правоохоронці добре перевірити пункти прийому металобрухту, можливо, проблема з викраденнями зменшилася в рази.

Або ж зробили б нормальну, міцну кришку, з металу, який витримував би не тільки вагу людини, той не довелося щоразу замінювати новими, а людям чекати тижнями.

В цій ситуації не зрозуміло одне: чому мають страждати від таких незручностей прості люди, діти, автомобілісти. Мабуть, діяти швидко можна лише тоді, коли трапиться якась безповоротна біда. 

А так - почекають! Стоять же березові гілки... 

Коментарі
01 Липня 2017, 17:19
Ізджу тією дорогою до мами в село. Твм реально Рожище а вбитися наприклад ввечері на велосипеді. Це до речі дуже поширений вид транспорту для місцевих жителів. Радила б звертатися до депутатів того округу. Нехай щось зроблять.Лукасевич вздить тою дорогою,йому не мішає? Все ж таки влада,нехай посприяє. Задрали,все собі! А Люди????
01 Липня 2017, 17:32
Треба вимагати в тих хто за це гроші отримує. Чому Укртелеком не надає свої послуги безкоштовно? Не хочуть працювати в кредит! А прості люди мають чекати коли вони розродяться і виконають свою роботу. Хай виконують і свої обовязки. А то думають в Рожищах мовчать, то й нафіг їм ті люки!
01 Липня 2017, 18:42
Не купошіться.. часто їжджу тією дорогою. Походу перший раз люка вкрали і люди вставили туди гілку. Люка замінили, але не на довго. Знову вкрали. От так от. Автодор також тих люків на мільйон має.
01 Липня 2017, 18:50
Озеленення міста)))) головне щоб таку технологію не взяли на озброєння наші дорожникі, а то почнуть в дощ вітками ями латати...хто зна чим закінчиться)))<br/>Но місцевим мешканцям велика подяка за інформування цієї ями!
01 Липня 2017, 21:39
.... всі винні тільки не ми. Перестаньте красти і люки будуть лежати там де вони призначені. А то і Телеком винен ще й кредитів не бере !!! ух які... і автодор на мільйон має люків !!! та хоть на десять мільйонів купіть їх не буде, якщо не перестануть красти одні, другі не прийматимуть їх як металолом, а треті будуть цих приймачів металолому контролювати і карати по закону... але які в нас закони ????
01 Липня 2017, 21:44
Що тільки Лукасевич тудої їздить? А мер Поліщук що не замітив що дирку потрібно закрити? Де рішучі дії чиновників.
01 Липня 2017, 22:05
це по нашему!!!!!! так тримати...
01 Липня 2017, 22:56
Так дорога не міська, а Автодору. Чи вам всі мають дупи підтирати. Йдіть на мера і побачите, чи так вам добре буде. Скоро щоб дупу підтерти будете чекати мерів, Музик гайворонських. Вже зовсім охреніли. Будьте людьми, а не бидлом. Не крадіть, не руйнуйте. А то сидить якесь товсте стерво і пише тут коменти йому все не так і не те! а само шо зробилло? а нічого, бо ж те що пливе і не тоне нічого в житті і не робить, тільки гадить, бо таке вже його нутро.
01 Липня 2017, 23:58
А за що тобі таку зарплату платять??? Щоб ти людей гімном і стервом обзивав. А на що наша доблесна міліція дивиться??? Чи вони теж для того щоб зарплату получати. А що цікаво Ти зробив???
02 Липня 2017, 00:04
Привикли спихати один на другого. Те не моє і те не моє....А що Ваше????? Не хочеться працювати заяву за власним бажанням.
02 Липня 2017, 09:26
Я взагалі то жінка! І не за твої гроші працюю, а на власну фірму. Тому мене й бісить що ви тільки й сидите й жалієтеся як вам хреново жити! вилізь з-під жінкіної груді й йди працюй, роби шось на благо рожищенців! а не сидши і лахаєш всі і вся. Таким як ти будь-яка влада буде недобра бо ти є те, що я написала в попередньому коментарі!!!
02 Липня 2017, 10:29
Я працюю плачу податки за яких утримують мера дорожників <br/> міліцію а тепер я ще маю люки лагодити то навіщо ті всі служби
02 Липня 2017, 18:27
їх не треба ремонтувати їх просто не красти і все. Це ж кусок сплаву якогось металу
02 Липня 2017, 23:24
Цей люк не вкрадений. Він лежить в тій дирі.
03 Липня 2017, 16:56
Це ж не перший і не останній дорожний &quot;казус&quot; в Рожищі. На вул. Гагаріна - навпроти офісу &quot;Дельти&quot; на тротуарі біля люку обсипався асфальт і люк тримається тільки на арматурі. Ще трохи і буде теж саме. Турбує те, що ввечері не видно дірки і може бути біда.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024