Учні Недільної школи здійснили паломницьку поїздку святими місцями

28 Червня 2017, 20:42
4690

Чудового літнього дня, 27 червня, учні Недільної школи, що діє при храмі Різдва Пресвятої Богородиці Українського патріархату, та діти загиблих військовослужбовців Рожищенського району під керівництвом наставниці Валентини Степанюк та волонтерки Наталії Чуль здійснили паломницьку поїздку до Святогірського Успенського Зимненського ставропігійного монастиря та Свято-Успенського собору Володимира-Волинського.

Екскурсія святими місцями відбулася завдяки злагодженій співпраці та підтримці Рожищенського міського голови В’ячеслава Поліщука, райдержадміністрації та волонтерам БО БФ «ВСІ» Наталці Чуль і Анастасії Стасюк (нагадаємо, нещодавно Недільна школа, завдяки Наталці Чуль, виграла Грант спрямований на розвиток недільної школи та залученню дітей до волонтерства, - авт.).

1

Як усі паломники, подорож розпочали молитвою-звертанням до Господа нашого Ісуса.



Дорогою Валентина Владиславівна розповідала історію населених пунктів, через які проїжджали. Захоплюючими та пізнавальними були легенди про назви сіл Волинського краю.

І ось перша зупинка – церква Успіння Пресвятої Богородиці. 



Величний храм зачаровував своєю красою.


На подвір’ї зустріли подорожніх князі землі Київської та Волинської: Володимир, Мстиславець, Данило, Ізяслав та княгиня Анна (фото 7,8).


Цікава екскурсія не залишила байдужих.




Затамовуючи подих, усі, і дорослі, і діти, піднялися на дзвіницю, висотою з дев’ятиповерховий будинок (фото 12).


Нам навіть дозволили подзвонити у дзвони. Цілющою та такою, що знімає втому, виявилася вода з джерела, яке б’є на території святого місця. Помолившись святим, поставивши свічечки за здоров’я та подякувавши за цікаву розповідь, вирушили у дорогу.


До Зимненського монастиря дісталися швидко. Зустріла нас привітна монахиня, яка повела святими місцями та з любов’ю розповіла про кожен храм. 


Побували ми і в церкві святої Уліанії, заступниці усіх молодих людей, завітали і до головного храму – Успенської церкви, незвичайними були враження від відвідування церкви-ротонди Святої Трійці. Але найбільш захоплюючою була подорож підземними ходами до підземної церкви. Ми запалили свічки та з молитвою до ангела-охоронця рухалися вузенькими коридорами. У маленькій підземній церкві ми навіть не помістилися усі. Доводилося по черзі вступати до храму, де колись молилися монахи. Поповнили сили біля цілющого джерела, набрали води для рідних та близьких та, поласувавши смачним обідом для паломників, ми вирушили додому.


З великою вірою в серці, втомлені, але щасливі, ми поверталися у рідне Рожище. Дякуємо за цікаву та змістовну екскурсію нашій учительці недільної школи Валентині Владиславівні Степанюк та волонтерам.

Тетяна Янчинська, учениця Недільної школи храму Різдва Пресвятої Богородиці


1




1
















1

1

1





1



1





























 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром